Din 1 martie Google Assistant nu mai este disponibil pe Samsung Smart TV

162
Google Assistant nu va mai fi disponibil pa Samsung Smart TV
Sursa foto: via sammobile.com

Google Assistant este disponibil pe televizoare Samsung inteligente din luna noiembrie 2020. Astfel asistentul inteligent al companiei Google s-a alăturat altor asistenți vocali, cum ar fi Bixby de la Samsung și Alexa de la Amazon. În acest fel utilizatorii televizoarelor Samsung Smart TV au putut foarte ușor să răsfoiască canale, să controleze dispozitivele inteligente de acasă, să lanseze aplicații și multe altele.

Potrivit SamMobile, Google Assistant nu va mai fi disponibil pe televizoarele inteligente Samsung din 1 martie 2024. Toate actualele funcții rămân accesibile prin ceilalți asistenți vocali care rămân disponibili pentru televizoarele inteligente Samsung. Vedeți pe I❤️Samsung cum să dezactivați asistenții inteligenți pe televizoarele Samsung Smart TV!

Acest lucru face ca februarie să fie ultima lună în care poate fi folosit Asistentul Google pe televizoarele inteligente Samsung. Se pare că schimbarea nu este făcută deoarece Samsung nu mai vrea acest asistent pe televizoarele sale sau Google a decis că nu dorește să ofere acest serviciu Samsung. După cum subliniază Samsung pe site-ul său, acest lucru se datorează unei schimbări în politica companiei Google.

Google Assistant a fost lansat folosind vocea lui Kiki Baessell. Aceeași voce a fost folosită și pentru asistentul Google Voice în 2010. În octombrie 2019, Google a anunțat că vocea actriței Issa Rae a fost adăugată opțional la Google Assistant.

Google a anunțat recent câteva modificări majore pentru asistentul său inteligent. Compania americană a eliminat aproape două duzini de funcții Google Assistant de pe telefoane și difuzoare inteligente despre care compania spune că nu au fost utilizate în mod regulat. Google caută să eficientizeze asistentul său și va adăuga noi funcții în viitorul apropiat. Sunt informații că Google Assistant va avea o colaborare mai strânsă cu Bard.

Modelele Samsung Smart TV care pierd asistentul Google includ:

  • Toate modelele Samsung Smart TV din 2022 și mai noi
  • Toate modelele Smart TV din 2021 și mai noi
  • Televizoare QLED 8K și 4K după 2020
  • Televizoare Crystal UHD după 2020
  • Televizoare Lifestyle după 2020 (The Frame, The Serif, The Terrace și Sero)

Bixby și Amazon Alexa continuă să fie acceptate pe televizoarele inteligente Samsung. Deci, chiar dacă Asistentul Google nu va mai răspunde la comenzile dvs. vocale, aveți totuși o alegere decentă de asistenți vocali din care să alegeți.