Samsung The Terrace Full Sun, un nou televizor QLED de exterior

281
Samsung The Terrace Full Sun
Sursa foto: via hdblog.it

Samsung a prezentat un nou model al seriei sale de televizoare pentru exterior The Terrace. Noul televizor se numește Samsung The Terrace Full Sun și se bazează pe tehnologia QLED, adică versiunea Mini-LED. Televizorul are diagonala ecranului de 85 inch (215,9 centimetri). Televizoarele The Terrace de până acum au fost disponibile în diagonale de 55, 65 și 75 de inch.

Printre principalele inovații față de generația anterioară, compania menționează în special o rezistență mai mare la intemperii, o calitate mai bună a imaginii și, desigur, sosirea Gaming Hub-ului așa cum am văzut la majoritatea celorlalte televizoare lansate recent. Nu vă faceți iluzii că o să vedeți acest televizor pe terasa dvs., în afară de cazul în care aveți o căruță de bani.

Televizorul Samsung The Terrace Full Sun cu ecran QLED are rezoluția 4K și rata maximă de reîmprospătare de 120 Hz. Nu lipsesc sistemul de upscaling al conținutului Quantum Processor 4K și, bineînțeles, suport pentru HDR 10+, potrivit HDBlog. După cum sugerează și numele, televizorul este proiectat să fie perfect vizibil chiar și în lumina directă a soarelui. Samsung vorbește despre o tehnologie numită Direct-Sun Protection. Există, de asemenea, un strat anti-reflex.

Samsung The Terrace Full Sun certificat IP56

Samsung The Terrace Full Sun este certificat pentru protecție la praf și apă cu IP56. Datorită suportului pentru protocolul HDBaseT, toate conexiunile TV pot fi transferate la un receptor pentru a fi amplasate acolo unde este cel mai convenabil. Receptorul se conectează apoi la televizor printr-un singur cablu Ethernet.

Ethernet este un standard de rețea locală pentru PC. Numele provine din engleză („ether” – eter), despre care multă vreme s-a crezut că este mediul în comunicau zeii. Ethernet a fost dezvoltat între 1973 și 1974 și introdus comercial în 1980.

Noul televizor The Terrace Full Sun rulează cea mai recentă versiune a Tizen, sistemul de operare open-source dezvoltat de Samsung. Așa cum am spus mai devreme, una dintre principalele sale noutăți este Samsung Gaming Hub. Aplicația Samsung conține link-uri către o serie întreagă de servicii dedicate jucătorilor, în special platforme de streaming precum Microsoft Xbox Cloud, Amazon Luna, NVIDIA GeForce NOW și altele. Printre accesoriile incluse se numără și o telecomandă „SolarCell Remote” care se poate reîncărca de la lumina soarelui.

Televizorul va fi expus la târgul CEDIA Expo 2023, care va avea loc în perioada 6–8 septembrie la Denver, Colorado, SUA. Deocamdată nu avem informații despre sosirea lui pe piața din România, dar modelele anterioare sunt disponibile. Televizoarele Samsung The Terrace sunt disponibile în diagonale de 55 inch (139,7 centimetri), 65 și 75 de inch (190,5 centimetri), acum și în 85 cm.

Revenim puțin la preț, doar puțin, pentru că este prohibitiv. Samsung The Terrace Full Sun este disponibil pentru precomandă în SUA și costă 19.999 de dolari. În mod clar este un produs conceput pentru scenarii de utilizare foarte specifice și nu este pentru toată lumea, dar merită povestit despre el.