Google Assistant va ajunge pe cele mai recente Samsung Smart TV

761
Sursa Foto: Google

Asistentul Google funcționează pe diferite dispozitive, de la ceasuri cu alarmă până la frigidere. Cea mai recentă mișcare de a aduce asistentul AI util în mai multe locuri face ca Google și Samsung să facă echipă pentru a integra Google Assistant în cea mai recentă gamă de televizoare inteligente Samsung.

Google Assistant este acum disponibil pe televizoarele inteligente Samsung mai noi din SUA, au anunțat cele două companii. Asistentul va fi disponibil pe modelele de televizoare inteligente Samsung 2020. Această serie include printre altele modelele QLED 2020 8K și 4K, televizoarele 2020 Crystal UHD, seriile Frame și Serif 2020 și modelele Sero și The Terrace 2020. Actualizarea va fi disponibilă mai întâi în SUA și va fi lansată în mai multe țări în curând, potrivit Google.

Google Assistant va putea deschide ușile sau aprinde lumina

Televizoarele Samsung puteau fi controlate și până acum prin comandă vocală cu microfonul de pe telecomandă. Dar acum va trebui să spuneți că doriți să utilizați Asistentul Google sau pe Bixby. Puteți controla și alte dispozitive inteligente de acasă pe care le-ați conectat la Asistentul Google, conform AndroidPolice. După instalarea unei actualizări OTA, utilizatorii pot activa asistentul Google pe televizorul lor Samsung accesând Setări ˃> General ˃> Voce ˃> Asistent vocal.

Asistentul începe să asculte când apăsați butonul microfon al telecomenzii. Utilizatorii vor putea schimba canalele, regla volumul, controla redarea, deschide aplicații și multe altele, chemând pe Google Assistant la ordine. Asistentul va fi compatibil cu produsele inteligente Google și Nest, astfel încât luminile să poată fi aprinse și deschise încuietorile. Solicitarea asistentului pentru redarea conținutului media este acceptată, dar dacă aplicația corespunzătoare care solicită nu este integrată în prezent, utilizatorii vor fi redirecționați către o pagină YouTube.

Google Assistant este un asistent virtual cu inteligență artificială dezvoltat de Google. Este disponibil în principal pe dispozitive mobile și inteligente de acasă. A debutat în 18 mai 20016 ca parte a aplicației Google de mesaje Allo și a difuzorului său Google Home.

Am aflat că Google a încercat să convingă Samsung să-l omoare pe Bixby în favoarea asistentului său. Sunt multe indicii că Samsung vrea mai multe sarcini pentru Google Assistant pe dispozitivele Samsung. Nu este total clar ce înseamnă acest lucru pentru Bixby, pe care Samsung l-a introdus în 2017. Zvonuri sunt că gigantul tech vrea să elimine treptat din sarcinile lui Bixby și, în final să renunțe la acesta.