Samsung pare să renunțe încet la Bixby: primul pas a fost făcut

753
Sursa Foto: galaxyclub.nl

În spatele scenei, Samsung pare să taie din atribuțiile asistentului Bixby. Printre altele, Bixby Vision – găsit în camera telefoanelor Galaxy S20, Galaxy S10, A51, A50 etc. – va pierde în curând diverse funcții. Aceasta se încadrează într-un plan Samsung mai mare, în care asistentul va juca un rol mai mic.

Există mai multe șușoteli în culise privitor la asistentul inteligent artificial Bixby de la Samsung. Cel puțin, șoaptele indică existența unor schimbări privind asistentul Samsung și intenția companiei de a renunța la el. Primul semn este schimbarea în aplicația Bixby Vision.

La revedere Bixby, salut Google Assistant

După cum au subliniat prietenii noștri de la GalaxyClub, o notificare apare acum în Bixby Vision. În aceasta, sud-coreenii anunță că un număr mare de funcții nu vor mai fi disponibile de la sfârșitul lunii octombrie. Acestea includ Locuri, Machiaj, Mobilier de casă și Styling. Acestea sunt caracteristici AR oferite în Bixby Vision în unele țări împreună cu alte lucruri. Alte funcții nu par a fi suspendate pentru moment, iar caracteristicile Samsung – Accesibilitate – pot continua să existe pentru o vreme. Cu toate acestea, informația nu vine ca o surpriză uriașă.

Săptămâna trecută a apărut știrea că Samsung vrea să pună departamentul său de relații cu dezvoltatorii pentru Bixby în umbră. Compania a anulat și Conferinței pentru dezvoltatori Samsung, abandonată anul acesta din motive legate de COVID-19. Deși acest ultim motiv sună foarte plauzibil, evoluțiile se încadrează bine într-o imagine mai largă. Asistentul inteligent Bixby a fost lansat pe 20 martie 2017 și introdus alături de Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+.

Alexa este este un asistent virtual dezvoltat de Amazon. A fost lansat în 2014 și folosit pentru prima dată în Amazon Echo și boxele Amazon Echo Dot. În ianuarie 2019, Amazon a anunțat că a vândut peste 100 de milioane de dispozitive compatibile cu Alexa.

Alți asistenți virtuali de pe piață sunt mai populari

Mai multe zvonuri au apărut deja vara trecută conform cărora Google și Samsung au un acord în care asistentul companiei americane va juca un rol mai mare pe telefoanele Samsung. Google este acum departe cu dezvoltarea propriului asistent, pe care îl puteți utiliza și pe telefoanele Samsung. Asistenții Alexa și Siri sunt și ei mai dezvoltați decât asistentul Samsung.

Au trecut câțiva ani de când asistentul Samsung nu a mai învățat noi limbi și probabil nici nu va mai învăța. În această situație, Bixby a evoluat încet de la un asistent inteligent promițător la un truc în prezent, dar care nu mai joacă un rol important în ultimii ani. Faptul că Samsung începe acum oprirea serviciilor terțe pentru Bixby nu ar trebui să fie o surpriză. Pot fi primii pași făcuți de Samsung pentru a renunța la majordomul său.