Google a anunțat noi funcții Android, vor ajunge și pe telefoanele Galaxy

173
Funcții Android
Sursa Foto: via hdblog.it

Google anunță noi funcții Android: Modul de citire – Reading Mode, Partajarea cheii digitale a mașinii – Digital car key sharing și multe altele. Modul de citire pentru Android va oferi utilizatorilor nevăzători sau celor cu vedere slabă o experiență de lectură mai accesibilă.

Google este pregătit să lanseze noi funcții Android, inclusiv pentru smartphone-uri și ceasuri inteligente. Telefoanele și ceasurile inteligente Samsung Galaxy vor beneficia și ele de aceste funcții. Potrivit 91Mobiles, sistemul de operare Google Android va primi un nou Mod de citire – Reading Mode pentru utilizatorii săi. Modul de citire va oferi o experiență de citire a ecranului mult mai accesibilă, care ar ajuta la o experiență mai bună a persoanelor oarbe, dislexicilor și celor cu vedere slabă. Alte funcții includ Partajarea cheilor mașinii, noi modele de colaj pentru Google Foto, emoji-uri noi și alte lucruri.

Modul de citire – Reading Mode una din noile funcții Android

Noul Mod de citire își propune să ofere o experiență de citire a ecranului mult mai accesibilă nevăzătorilor, dislexicilor și celor cu vedere scăzută. Ideea din spatele încorporării unui mod de citire nou-nouț este de a oferi utilizatorilor o experiență de citire mai accesibilă și de a face citirea pe ecran mai bună pentru cei care nu sunt complet capabili, și anume nevăzători, persoanelor suferind de dislexie și utilizatorii cu vedere scăzută. Modul va fi sub forma unei noi aplicații pe care utilizatorul va trebui să o descarce mai întâi. După descărcare, utilizatorul va trebui să îl activeze mai întâi pentru a vedea o mică suprapunere pe partea laterală a ecranului smartphone-ului.

Dislexia este dificultatea unei persoane de a citi, a scrie și uneori chiar de a vorbi. Cauzele dislexiei sunt ereditare. Albert Einstein, Steve Jobs, Thomas Edison, Henry Ford, Thomas Jefferson, Winston Churchill, Leonardo da Vinci, printre alții au suferit de dislexie.

Utilizatorii pot deschide orice articol online și pot accesa modul de citire atingând pictograma de suprapunere pentru a vedea conținutul articolului într-un nou format de afișare. Din câte se pare Reading Mode ar funcționa și cu YouTube. Mai mult, utilizatorii pot asculta chiar și conținutul scris atingând butonul de redare plasat în partea de jos.

Partajarea digitală a cheilor mașinii – Digital car key sharing

Funcția de partajare a cheilor de mașină permite mai multor utilizatori să blocheze/deblocheze și să pornească o mașină compatibilă. Adică o mașină care acceptă funcția menționată, prin intermediul smartphone-ului. Această funcție a fost lansată de Google cu Android 12 și ajută utilizatorul să partajeze cheia cu cei dragi. Toate acestea pot fi gestionate de utilizator prin intermediul aplicației Samsung Wallet.

Celelalte funcții Android includ cele mai recente emoji-uri din bucătăria de emoji pentru Gboard. De asemenea, o aplicație de tastatură virtuală dezvoltată de Google atât pentru Android, cât și pentru iOS și modele de colaje nou-nouțe realizate de DabsMyla și Yao Cheng pentru editorul de colaje Google Photos. Toate acestea îi vor ajuta pe utilizatori să își personalizeze imaginile și telefonul conform dorinței lor.