Comparație: Samsung Wallet vs Google Wallet – ce diferențe sunt?

973
Samsung Wallet vs Google Wallet
Sursa foto: androidcentral.com

Samsung a lăsat recent aplicația Wallet, care care reunește sub aceeași umbrelă pe Samsung Pay și Samsung Pass. Google Wallet este rebrand-ul aplicației Google Pay cu aceleași plăți NFC, carduri de transport, de fidelitate și alte instrumente de înlocuire a portofelului ca înainte. Cu toate acestea, oferă și noi funcții, cum ar fi stocarea permisului de conducere și cheile digitale ale mașinii. Ambele aplicații au multe lucruri în comun dar și destule diferențe. În acest fel o comparație Samsung Wallet vs Google Wallet se impune.

De ani de zile, Google Pay și Samsung Pay au concurat unul împotriva celuilalt. Apoi, Google a redenumit Google Pay în Google Wallet, după ce Samsung a făcut același lucru cu Samsung Wallet aproximativ cu o lună mai devreme. Ambele oferă acum abonamente digitale, precum și sistemele lor originale de plată; iar pentru posesorii de telefoane Samsung, le puteți descărca pe ambele. Deci, când vine vorba de Samsung Wallet vs Google Wallet vom analiza, via AndroidCentral, asemănările și diferențele, astfel încât să știți pe care să alegeți.

Samsung Wallet vs Google Wallet: disponibilitate

Samsung Wallet a fost lansat la mijlocul lunii iunie, în timp ce Google Wallet a sosit la jumătatea lunii iulie. Cu toate acestea, noua aplicație de plată a Google este disponibilă în mai multe locuri și pe mai multe dispozitive. Google Wallet este disponibilă și în România în timp ce Samsung Wallet nu este.

Google Wallet este disponibil în peste 40 de țări, cu condiția să aveți un telefon Android cu suport NFC. Este disponibil și pe ceasurile Wear OS pentru o atingere ușoară pentru a plăti, inclusiv seria Samsung Galaxy Watch 5 – chiar dacă aplicația de plată implicită este Samsung Pay.

În ceea ce privește portofelul Samsung, este disponibil în mod special prin Galaxy Store, ceea ce înseamnă că îl vei putea descărca doar pe telefoanele Samsung. Samsung Wallet este disponibil doar în șase țări: Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și SUA. Deci, pentru cei mai mulți dintre voi, acest lucru înseamnă că nu puteți utiliza deloc Samsung Wallet. Samsung a promis că va extinde disponibilitatea în perioada următoare în mai multe țări la nivel global. Samsung Wallet este opțiunea implicită pentru a plăti pentru seria Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5.

Portofelul Samsung vs Portofelul Google: modificări de plată

Google și Samsung au adăugat în mare parte aceleași funcții de „portofel” când au rebranding Google Pay și Samsung Pay. Deci, pentru a compara cele două aplicații, este mai logic să ne concentrăm mai întâi pe modul în care diferă pentru plăți, mai degrabă decât pe noile instrumente auxiliare.

Cea mai evidentă trăsătură comună este că atât Google Wallet, cât și Samsung Wallet vă permit să stocați carduri de credit, de debit, conturi bancare, Paypal și alte informații financiare pentru NFC tap-to-pay în magazine fizice care acceptă Google Pay sau Samsung Pay acum. Sună confuz, dar, practic, ar trebui să considerați Pay ca o caracteristică a Wallet acum, mai degrabă decât propria aplicație.

În cea mai mare parte, ambele servicii ar trebui să accepte aceleași bănci și companii de card de credit. În acest fel puteți alege oricare dintre ele. Mergând mai departe, majoritatea magazinelor fizice acceptă atât Google Pay, cât și Samsung Pay sau niciunul.

Așadar, puteți alege în siguranță orice preferi și puteți obține cele mai multe dintre aceleași instrumente, presupunând că dețineți un dispozitiv Samsung care le acceptă pe ambele.

Google Wallet are câteva lucruri în plus față de Samsung Wallet

Nu ar trebui să fii surprins că Samsung Wallet împărtășește majoritatea funcțiilor sale cu Google Wallet – deși are câteva extra-uri de nișă. Locul în care Google Pay are avantaj este cu plățile online. Veți găsi adesea Google Pay ca opțiune de plată pe anumite vitrine și, dacă utilizați Chrome, veți vedea solicitarea de a completa câmpurile de plată cu cardurile dvs. Google Pay stocate. Samsung Pay, pe de altă parte, nu are același tip de acoperire în afara propriilor magazine Samsung.

Google Pay a oferit plăți peer-to-peer în anumite țări, dar această funcție nu este transferată în Google Wallet. Va rămâne ca o aplicație Pay separată în SUA și Singapore, ceea ce înseamnă că va trebui să aveți două aplicații separate descărcate.

Samsung a fost întotdeauna în avans cu transmisia securizată magnetică (MST). Aceasta este o metodă de plată care folosea telefonul dvs. precum banda magnetică găsită pe cardurile de credit. Dar Samsung nu a inclus MST pe seria Galaxy S22 și nu l-a acceptat nici pe seria Galaxy S21 din SUA. Practic Samsung a abandonat funcția în avans.

Unii oameni au susținut că moartea MST a fost un lucru bun, dar a luat una dintre singurele caracteristici distincte ale Samsung Pay. În mod similar, Google ar fi putut oferi lui Google Pay un avantaj oferind conturi bancare Plex care au ocolit băncile tradiționale, dar în cele din urmă au abandonat ideea. Acum, Google și Samsung se concentrează mai mult pe aducerea altor instrumente în aplicație, în afară de cele bazate pe plăți.

Google Wallet vs Samsung Wallet: funcții concurente

Samsung este adesea în pas cu Google atunci când vine vorba de lansarea de noi funcții pentru telefoanele sale. În acest fel Samsung Wallet și Google Wallet au multe funcții similare, deși, fiecare Portofel în parte are lucrurile sale particulare.

Ambii giganți de telefonie mobilă au adăugat următoarele instrumente la lansare: carduri de fidelitate și de membru, carduri cadou, permise de îmbarcare, chei digitale ale mașinii pentru mărcile participante precum BMW și Hyundai și carduri de vaccinare.

În ceea ce privește funcțiile viitoare, ambele aplicații Wallet vor funcționa pentru a adăuga ID-uri digitale și permise de conducere începând cu 2022. Dar, probabil, Google va acorda prioritate ID-urilor americane, în timp ce Samsung va începe cu ID-urile sud-coreene.

Sistemul de operare Android însuși acceptă datele de trecere stocate și funcționalitatea atingere pentru a afișa, așa că are sens ca cele două aplicații să ofere aceleași instrumente. Același lucru este valabil și pentru permisele de conducere digitale și pentru actele de identitate. Întârzierea este mai puțin legată de tehnologie și mai mult de statele și națiunile care acceptă identificarea digitală ca fiind valabilă. Țările probabil ar aproba funcția toate odată pentru Google, Samsung și Apple Wallets, mai degrabă decât exclusiv pentru unul singur.

În ceea ce privește unde diferă, Samsung Wallet încorporează Samsung Pass pentru a stoca și a completa parolele după autentificarea biometrică pe telefonul Samsung. Google oferă, de asemenea, instrumente pentru parole automate în afara Wallet, astfel încât să nu scapi nimic. În plus, există mulți manageri de parole terți pe care îi puteți folosi.

Samsung Wallet are suplimentar Blockchain Wallet

Samsung și-a încorporat, de asemenea, „Blockchain Wallet”, astfel încât să puteți monitoriza criptomonede chiar prin Wallet, ceva ce Google nu oferă încă. Lista acceptată include Bitcoin, Ethereum, ERC, Tron (TRX) și jetoane TRC. Dacă sunteți cineva căruia îi pasă de cripto și dorește să vă verifice soldurile în același loc în care vă verificați conturile bancare, acest lucru s-ar putea să vă atragă.

În cele din urmă, Samsung Wallet are recompense cash-back pe care le puteți câștiga făcând achiziții de pe telefon prin intermediul aplicației pentru comercianții acceptați. Este ceva ce Google Pay continuă să ofere, dar nu și Google Wallet.

În ceea ce privește funcțiile exclusive Google, Google Wallet încorporează permise de parcare, chei de cameră de hotel și permise de transport. Probabil toate aceste funcții vor ajunge pe Samsung Wallet în viitor, dar nu știm când.

Dacă utilizați în principal dispozitive Samsung puteți să utilizați Samsung Wallet și Google Wallet. Sistemul de operare One UI încorporează ambele aplicații, dar Samsung Wallet funcționează mai ușor în Galaxy Store și vă oferă recompense pentru achizițiile viitoare de dispozitive Samsung. Având în vedere că Samsung face cele mai bune telefoane Android, mulți dintre voi veți intra în această categorie.

Cu excepția cazului în care sunteți cu adevărat interesat de criptomonedă sau utilizați un telefon Galaxy mai vechi cu suport MST, Samsung Wallet are suficiente avantaje exclusive. Folosirea Google Wallet înseamnă că datele dvs. de plată vor rămâne actualizate dacă treceți vreodată de la Samsung la o altă marcă Android, iar disponibilitatea Google Pay pentru plăți online se poate dovedi la fel de utilă ca atingerea fizică a plății în magazine. În caz contrar, ambele aplicații Wallet stochează aceleași date financiare și personale, așa că nu poți greși cu niciuna.

Samsung Wallet vs Google Wallet

Samsung Pay și Samsung Pass și-au unit forțele într-un pachet care va ușura plata de pe telefon sau din magazine. Păcat că nu îl poți accesa pe dispozitive non-Samsung. Samsung Wallet este disponibil gratuit în Galaxy Store. Samsung Pay s-a redenumit Samsung Wallet și a promis rapid că va adăuga aproape toate aceleași funcții ca Google Wallet, cu câteva avantaje unice, cum ar fi urmărirea blockchain. Principala diferență aici este că poți folosi Samsung Wallet doar pe dispozitivele Samsung.

Samsung Wallet

Pro:

 • Se integrează în telefoanele, ceasurile și aplicațiile Samsung
 • Portofel blockchain
 • Încorporează Samsung Pass
 • Suportă tehnic MST pe telefoanele mai vechi

Contra:

 • Disponibil doar pe telefoanele Samsung
 • Nu mai acceptă MST pe telefoanele mai noi

Google Wallet

Google Wallet este singura opțiune dacă dețineți un dispozitiv Android non-Samsung. Dacă dețineți un telefon Samsung, este posibil să doriți să alegeți în continuare Google Wallet, deoarece vă oferă mai multă flexibilitate pentru plăți atât în magazine, cât și online. Google Wallet va fi disponibil în curând pe Google Play Store. Google Wallet este noul nume al Google Pay. Are plăți NFC, carduri de transport, carduri de fidelitate și alte instrumente de înlocuire a portofelului ca și înainte. Cu toate acestea, oferă și noi funcții, cum ar fi cheile digitale ale mașinii și permisul de conducere.

Google Wallet

Pro:

 • Disponibilitate globală mai largă
 • Disponibil pe toate telefoanele Android și pe ceasurile Wear OS
 • Disponibil în mai multe țări
 • Google Pay este disponibil mai pe scară largă pentru plăți online
 • Carduri de transport și fidelitate

Contra:

 • Fără MST
 • Nu mai are plăți peer-to-peer