Google Maps actualizată pentru a personaliza cu emoji locurile salvate

344
Fun Google Maps
Sursa foto: via androidcentral.com

Google Maps primește o nouă actualizare pentru a personaliza locațiile salvate. După acestă actualizare utilizatorii pot adăuga emoji-uri în locurile lor preferate, cum ar fi cafenele, cu un emoji pentru ceașcă de cafea, de exemplu. Noua abilitate pentru Hărți Google este deja disponibilă pentru utilizatorii de Android și iOS.

Google Maps oferă, în general, posibilitatea de a salva locurile preferate în cadrul aplicației. Aceste locații care ar putea fi orice loc, un muzeu, un stadion, un restaurant, un salon sau un mall. Deși este destul de simplu pentru început, Google a decis să condimenteze acest lucru cu capacitatea de a adăuga emoji-uri alături de etichetele pe care le folosim pentru a atribui acele locuri, potrivit AndroidCentral. Google a lansat o nouă actualizare a aplicației Maps, care permite utilizatorilor să creeze emoji-uri personalizate pentru locațiile lor salvate. Într-o postare recentă pe X, Google Maps a postat anunțul noii actualizări și procesul de adăugare a unui emoji la locul tău preferat. Vedeți pe I❤️Samsung și cum să măsori o distanță cu Google Maps pe un telefon Galaxy!

Aplicația Google Maps devine tot mai atractivă

Pașii implicați sunt la fel de simpli precum salvarea locului în sine. După ce ai ales locul, care ar putea fi unul deja vizitat sau un loc pe care dorești să-l vizitezi, trebuie să apeși butonul de salvare și să selectezi o listă existentă, selectată de utilizatori, sau poți crea una nouă. Apoi apeși pe „Alege pictograma” din partea de sus, care apoi deschide emoji-urile obișnuite din care să alegi.

Poți alege orice emoji după preferințele tale. De exemplu, un emoji de ceașcă de cafea pentru cafeaua preferată sau un emoji de taco pentru cele mai bune locuri unde poți mânca. Până acum, Google Maps prezenta aceste locuri cu indicatoare tipice. Este foarte bine să vedem că acum Google le permite utilizatorilor să adauge o notă personală cu aceste emoji-uri personalizabile.

Până în 2023, Emoji – „Fața cu lacrimi de bucurie – Face With Tears” este cel mai popular emoji din întreaga lume. Cuvântul emoji vine din japoneză (e „imagine” + moji „caracter”). Unicode a standardizat peste 3.600 de emoji-uri.

Deși acestea sunt modificări binevenite, poate părea dezordonat dacă există prea multe locuri, în special în împrejurimile mai apropiate. Într-un scenariu în care există mai multe locuri salvate sau preferate în Google Maps cu multe emoji și pictograme, atunci când micșorați harta, experiența aplicației poate să nu fie la cel mai înalt nivel.

Aceasta poate fi o problemă în orașele pline de viață, în mod normal, pline cu numeroase locuri populare. Dar acest lucru poate fi ușor rezolvat de Google prin impunerea unui anumit număr de locuri personalizate pentru a nu supraîncărca în mod inutil harta.

Funcția este deja disponibilă pentru Google Maps pe telefoanele Android și dispozitivele iOS. Cel mai probabil va fi lansată și pentru utilizatorii de pe desktop în viitorul apropiat.