Google Maps va accepta balize Bluetooth, va funcționa și într-un tunel

222
Google Maps va accepta balize Bluetooth
Sursa foto: via sammobile.com

Foarte mulți utilizatori de telefoane, dar și de autovehicule din întreaga lume folosesc aplicația de navigare Google Maps. Cu toate acestea, aplicația Hărți Google nu este perfectă. Un domeniu în care Google Maps nu a reușit să-și ofere serviciile este atunci când sunteți în interiorul unor tuneluri. Dar, acest lucru se va schimba în curând.

Acum, atunci când intri într-un tunel, Google Maps pierde semnalul GPS, întrerupând automat și experiența de navigare. Aplicația Google nu are idee unde vă aflați, așa că nu vă poate urmări locația și nu vă poate oferi îndrumare pas cu pas. Pare ciudat, dar utilizatorii știu acest lucru.

Se știe că Google Maps nu funcționează în interiorul tunelurilor, dar cu o nouă actualizare, Google a actualizat aplicația Maps. Acum veți avea navigație GPS chiar dacă conduceți în interiorul tunelurilor. Waze, o aplicație similară deținută tot de Google, acceptă această funcție folosind semnalizatoare Bluetooth în interiorul tunelurilor din orașele mari din întreaga lume. De exemplu în New York, Chicago, Paris, Bruxelles și multe altele.

Compania israeliană Waze Mobile Ltd. a dezvoltat software-ul Waze în 2006. În iunie 2013, Waze Mobile a fost achiziționat de Google pentru 1,3 miliarde de dolari. Aplicația de navigare este disponibilă pe platformele Android și iOS.

Singura avertizare din partea Google este că funcția va funcționa numai dacă tunelul prin care călătoriți are balize Bluetooth instalate. Funcția de navigare în tunel Google Maps nu este activă nici pentru utilizatorii sistemului de operare iOS. Vedeți pe I❤️Samsung cum să măsori o distanță pe Google Maps!

Potrivit mai multor informații recente, via SamMobile, Google Maps primește în sfârșit suport pentru semnalizatoarele Bluetooth. O nouă funcție de navigare în tunel este acum vizibilă în meniul Setări al aplicației. În special, această funcție este disponibilă în prezent în aplicația Google Maps pentru Android. Veți găsi noua funcție de navigare în tunel Google Maps mergând la Setări -> Setări de navigare, în secțiunea „Opțiuni de conducere” din partea de jos.

Rețineți că funcția este dezactivată în mod implicit și trebuie să o activați manual pentru navigarea în interiorul tunelurilor. Această caracteristică a apărut pentru prima dată pentru utilizatori în octombrie 2023, dar se pare că funcția este lansată acum pe scară largă pentru toată lumea.