Google Meet nu va mai fi disponibil pe televizoarele Samsung

153
Samsung TV Google Meet
Sursa foto: via techradar.com

Televizoarele inteligente Samsung pierd încă o funcție Google – de data aceasta, este Google Meet. Dacă dețineți unul dintre cele mai bune televizoare Samsung și utilizați în mod regulat Google Meet pentru a păstra legătura cu cei dragi sau cu colegii, atunci va trebui să găsiți o soluție alternativă în următoarele două săptămâni.

Potrivit TechRadar, aplicația de videoconferință a gigantului tehnologic sud-coreean va fi întreruptă pe Samsung Smart TV în martie 2024. Acest lucru ar putea afecta milioane de utilizatori. Această mișcare urmează eliminării anterioare a aplicației Google Play Movies (filme) de pe televizoarele Samsung cu câțiva ani în urmă. Recent am scris că și Google Assistant va dispărea de pe televizoarele Samsung pe 1 martie 2024.

Utilizarea Google Meet pe televizoarele Samsung a fost un proces simplu, necesitând pur și simplu să conectați o cameră web la televizor. Apoi ați putut să efectuați și să primiți apeluri video direct prin televizor. Este similar modului în care puteți folosi o tabletă, un telefon sau un computer pentru același lucru. Comoditatea videoconferințelor pe un ecran mare cu Google Meet este o opțiune populară atât pentru scopuri personale, cât și profesionale.

Google Meet, inițial Google Duo, și-a făcut debutul pe televizoarele inteligente Samsung în octombrie 2022. Apoi a fost inclus și în modelele de televizoare din 2023 și în monitoarele inteligente Samsung (seria 7000 și superioare). Cu toate acestea, monitoarele și televizoarele Samsung lansate până acum în 2024 nu au prezentat aplicația video Google. A fost un semnal privind viitoarea schimbare.

Compania americană AT&T a dezvoltat un “Picturephone” rafinat la sfârșitul anilor 1960, rezultând „Mod II” (Modelul nr. 2), care a servit drept bază pentru lansarea de către AT&T a primului serviciu de videoconferință adevărat.

Această eliminare a serviciului de videoconferință Google vine la doar un an și jumătate de la introducerea aplicației pe ecranele Samsung. Potrivit mai multor utilizatori, serviciul fie nu mai funcționează, fie va dispărea pe 9 martie 2024. Samsung și-a eliminat și pagina de asistență pentru Google Meet, un alt semn că această aplicație Google va fi eliminată.

Această dezvoltare poate să nu semnaleze neapărat decizia Samsung de a-și elimina platforma Tizen de serviciile Google. În schimb, cel mai probabil ar putea reflecta intențiile companiei Google de a acorda prioritate propriilor ecosisteme. Întreruperea Google Meet, împreună cu viitoarea plecare a Asistentului Google pe 1 martie 2024, au ridicat întrebări cu privire la strategia Google în privința platformei Tizen a Samsung.

Este greu de știut cu siguranță, deoarece nu a existat niciun anunț oficial Samsung care să confirme această ultimă mișcare. Totuși, aceste mișcări sugerează o schimbare a Google pentru a-și consolida eforturile și a se concentra mai mult pe propriile sale platforme, care sunt Android și Google TV, în loc să susțină serviciile pe platforme terțe, cum ar fi Tizen de la Samsung.

Ar fi logic ca Google să-și optimizeze resursele și să se concentreze pe platforme în care poate exercita mai mult control și integrare. Dar rezultatul pentru utilizatorii de televizoare Samsung care se bazează în prezent pe Google Meet este că nu vor avea mult timp să caute soluții alternative de videoconferință.