Google Nearby Share a fuzionat oficial cu Samsung Quick Share

189
Google Nearby Share a fuzionat oficial cu Samsung Quick Share
Sursa foto: via sammobile.com

Destul de recent am scris că Google ar putea îmbina funcția de partajare a fișierelor Nearby Share cu Samsung Quick Share. Acum, fuziunea este oficială. Google Nearby Share și Samsung Quick Share s-au unit devenind Quick Share – Partajare rapidă, care va fi sistemul implicit de partajare a fișierelor pentru Android.

În timpul expoziției CES 2024 care a avut loc în Las Vegas, SUA, Google a făcut câteva anunțuri legate de Android. Un astfel de anunț a fost rebrandingul și fuzionarea Nearby Share, care era sistemul implicit de partajare a fișierelor pentru dispozitivele Android (telefoane și tablete) și Chrome OS. Nearby Share a fost unit acum cu sistemul de partajare a fișierelor Quick Share de la Samsung.

Acum noua versiune se va numi Google Quick Share și va fi disponibilă pe toate telefoane și tabletele Android, și bineînțeles, pe cele Samsung Galaxy. Va fi sistemul implicit de partajare a fișierelor pe toate dispozitivele Android și Chrome OS, potrivit SamMobile. Noua funcție, care are acum și un nou logo și va fi lansată luna viitoare, potrivit Google. Înseamnă că noul sistem de partajare a fișierelor va fi lansat ca parte a actualizării sistemului Google Play.

Google spune că noua versiune Partajare rapidă are cele mai bune lucruri de la Nearby Share și Quick Share. Astfel, puteți partaja documente, fișiere, imagini, linkuri, text, videoclipuri rapid și eficient între dispozitivele Android și Chrome OS. De asemenea, Google va actualiza aplicația Nearby Share pentru Windows. În acest fel puteți partaja fișiere cu PC-uri care rulează Windows 10 sau Windows 11. În acest moment, aplicația Nearby Share pentru Windows nu acceptă computere care folosesc procesoare ARM. Totuși, sunt informații că Google ar putea actualiza acea aplicație pentru a accepta și cipuri ARM.

ARM companie britanică de semiconductoare și software din Cambridge, UK, fondată în 1990. Până în prezent ARM a livrat peste 270 de miliarde de cipuri pe piață. Aproximativ 70% din populația lumii folosește produse bazate pe ARM.

Google a anunțat că lucrează cu producătorii de PC-uri și laptopuri pentru a preinstala Quick Share pe dispozitivele lor. Deja compania LG a fost anunțată ca primul partener. Viitoarele laptopuri de la LG vor veni preinstalate cu noua caracteristică Google.

Cu o atingere rapidă, puteți vedea ce dispozitive compatibile cu Partajarea rapidă sunt disponibile în apropiere și puteți partaja fișiere cu ele fără fir. Ca de obicei, puteți alege cine vă poate partaja fișiere (numai dvs., persoanele de contact sau toată lumea din apropiere) prin setările de confidențialitate.