Aplicația Samsung Quick Share disponibilă pe computere non-Samsung

220
Samsung Quick Share
Sursa foto: via sammobile.com

În aprilie 2021, Samsung a lansat aplicația Quick Share pentru sistemul de operare Windows. Samsung Quick Share le permite oamenilor să transfere fără fir fișiere între laptopurile Samsung cu Windows și telefoanele/tabletele Android, făcând foarte ușor schimbul de fișiere între cele două platforme.

Cu toate acestea, aplicația Windows a fost exclusivă pentru laptopurile Samsung. Asta înseamnă că nu ai putut instala aplicația dacă dețineai un dispozitiv Windows de la orice altă marcă. Ei bine, acest lucru se schimbă acum pentru totdeauna.

Samsung Quick Share acceptă și dispozitive non-Samsung

Samsung a lansat de două zile o nouă versiune a aplicației Quick Share pe Windows (v1.4.40). Jurnalul de modificări al actualizării pentru Samsung Quick Share menționează că aplicația „acceptă acum computerele Windows ale altor companii”. Cu alte cuvinte, aplicația Quick Share pe Windows poate fi acum instalată pe laptopuri/desktop-uri non-Samsung. Cu această aplicație, acum puteți transfera fișiere între smartphone-ul/tableta Samsung și orice computer Windows, potrivit colegilor noștri de la SamMobile.

Conform jurnalului de modificări, Samsung Quick Share va funcționa numai pe dispozitivele Windows cu driverul Intel Bluetooth versiunea 22.50.02 (sau o versiune ulterioară) și versiunea de driver Wi-Fi Intel 22.50.07 (sau o versiune ulterioară). Înseamnă că aplicația va funcționa numai pe acele dispozitive Windows care dispun de carduri Intel Wi-Fi și Bluetooth. Dacă aveți o mașinărie Windows cu o placă de rețea de la orice alt producător, cum ar fi MediaTek, nu veți putea instala Quick Share. Acest lucru este puțin dezamăgitor.

MediaTek a fost inițial o filială a United Microelectronics Corporation (UMC) din Taiwan, care proiecta cip-seturi pentru produse home entertainment. MediaTek s-a separat de UMC în anii 90. MediaTek are o cotă de piață de ~60% (2023) în cipurile TV.

Acestea fiind spuse, Quick Share nu este singura modalitate de a transfera fișiere între Windows și Android. Puteți transfera fără fir fișiere între cele două platforme folosind Microsoft Phone Link sau Google Nearby Share. Ambele aplicații oferă aceeași funcționalitate ca Samsung Quick Share.

Deci, chiar dacă computerul dvs. Windows nu este acceptat, nu pierdeți foarte mult. Ne dorim ca Samsung să facă aplicația disponibilă pentru toate dispozitivele Windows indiferent de marcă. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.