Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

869
Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung si pe seria Galaxy Watch 4
Sursa Foto: androidheadlines.com

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația din Google Play și să o aibă la îndemână atunci când vor face o achiziție.

Mai mult decât atât, aplicația funcționează ca un wallet virtual, în care pot fi ținute în siguranță și alt tip de documente importante, precum bilete de avion sau de tren, carduri bancare etc. De asemenea, plățile se pot face și de la încheierea mâinii. Acest lucru se datorează noului sistem de operare Wear OS, de pe noua serie Samsung Galaxy Watch 4. Pentru a utiliza Google Pay pe noua serie Galaxy Watch 4, utilizatorii trebuie să descarce aplicația din Google Play direct pe smartwatch. Design-ul aplicației a fost revizuit, astfel și cardurile de credit stocate să fie mai mari și mai ușor de accesat.

Google Pay disponibil pe telefoanele Galaxy și seria Watch 4

Google își aduce platforma de plată în locații internaționale suplimentare, astfel că utilizatorii de Galaxy Watch 4 au acum o alternativă la Samsung Pay. Sistemul mobil de plată Google este acum acceptat într-un total de 40 de locații internaționale. Între cele zece noi piețe adăugate pe lista de disponibilitate a sistemului de plată Google este și România. Celelalte sunt Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Portugalia și Singapore.

În afară de Singapore, Samsung Pay nu este disponibil în niciuna dintre acele locații internaționale. Cu toate acestea, cu noua serie Galaxy Watch 4 cu Wear OS, proprietarii noilor ceasuri pot acum să efectueze plăți și acolo unde Samsung Pay nu este disponibil. Trebuie să folosească sistemul de plată Google ca alternativă la Samsung Pay.

Google Pay este un sistem de plată mobil al companiei Google pentru dispozitivele Android. Serviciul funcționează cu toate versiunile Android mai noi de Android 5 care au un cip NFC (Near Field Communication) încorporat.

Dacă utilizați seria Galaxy Watch 4 și doriți să utilizați sistemul de plată Google este nevioe de unele setări. Este extrem de simplu. Pur și simplu deschideți Setări, introduceți Conexiuni >> NFC și alegeți Google Pay ca sistem de plată. Mai multe informații despre seria Galaxy Watch 4 găsiți pe https://www.samsung.com/ro/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-classic-black-bluetooth-sm-r880nzkaeue/.