Google Pixel Fold posibil anulat în fața forței Samsung pe piața pliabilă

330
Google Pixel Fold posibil anulat in fata fortei Samsung pe piata pliabila
Sursa Foto: via cvbj.biz

Au fost mai multe informații recente că Google va lansa un telefon pliabil Google Pixel Fold înainte de sfârșitul anului. Acum, CEO-ul DSSC, Ross Young, spune că pliabilul a fost anulat și nu este de așteptat să apară în viitorul apropiat. Pixel Fold trebuia să aibă dimensiunile ca Galaxy Z Fold 3, cu un afișaj intern LTPO de 120Hz. Nu era de așteptat să aibă o cameră foto sub afișaj.

Ross Young de la Display Supply Chain Consultants (DSCC) a declarat că mai multe surse din lanțul de aprovizionare au confirmat că Google Pixel Fold nu va ajunge pe piață. Motivul invocat de Google a fost că telefonul nu este atât de competitiv pe cât ar trebui să fie. În plus, Young consideră că prețul său ar fi probabil mai mare decât la Galaxy Z Fold 3. Având în vedere că istoricul lui Young este în general excelent, probabil că acest lucru este adevărat.

Google Pixel Fold nu poate concura cu Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3

Citând surse din lanțul de aprovizionare, Ross Young spune că nici o lansare în 2022 nu este luată în calcul de Google. Având în vedere că sistemul de operare Android 12L, pentru telefoanele cu ecran mare, va veni în curând pe piață, ar fi fost logic ca Google să planifice o lansare care să coincidă cu acesta. La fel a făcut Google cu versiunile anterioare de Android pentru seriile sale Pixel. Se pare că acest lucru nu se va întâmpla în acest an.

Despre Google Pixel Fold se spunea că ar avea o cameră principală Sony IMX363 de 12,2 MP, o cameră ultra-wide de 12MP tot Sony IMX386, precum și două camere frontale de 8 MP (probabil una pe afișajul frontal, una pe afișajul interior), ambele Sony IMX355.

Sony este a treia cea mai mare companie de electronice din Japonia. Sony a fost prima companie japoneză cu nume scris cu litere latine. Sony Walkman SRF-39FP a fost un radio special conceput pentru închisorile federale (FP – Federal Prison).

Ross Young spune că Google Pixel Fold nu va putea concura cu Galaxy Z Fold 3 sau Galaxy Z Flip 3 în SUA și Europa. Young subliniază că mai rămâne de luat în calcul China, unde Huawei și Xiaomi lucrează la propriile lor pliabile. Dar Google pur și simplu nu poate concura acolo în mod eficient cu serviciul său interzis de administrația chineză.

Greu de concurat cu Samsung pe piață telefoanelor pliabile

Este adevărat că dispozitivele pliabile rămân o piață de nișă, dar Google nu a spart piața nici cu smartphone-urile obișnuite. Conform Digitaltrends, Google nu ar fi singurul care renunță la telefoanele pliabile din cauza Samsung. De asemenea, TCL a renunțat la telefonul său pliabil tip flip din cauza concurenței cu Samsung Galaxy Z Flip.

Poate fi o oportunitate ratată de Google în cazul în care telefoanele pliabile vor fi în mare vogă în viitor. Dar, în acest moment este greu pentru oricare alt producător să deranjeze pe Samsung pe piața pliabilă.