Google Stadia la rezoluție de 1440p pe dispozitivele Samsung Galaxy

158
Google Stadia la rezolutie de 1440p pe dispozitivele Samsung Galaxy
Sursa foto: via SamMobile.com

Google Stadia este printre cele mai populare platforme de streaming de jocuri în cloud din lume. Acum, serviciul de cloud gaming operat de Google este disponibil pe dispozitivele Samsung, inclusiv laptopuri, smartphone-uri, tablete și televizoare. Oferă jocuri în rezoluție Full HD și 4K, dar acum începe să lanseze suport pentru streaming QHD (1440p).

Deși serviciul de streaming oferea deja streaming 1440p, acesta a fost activat doar atunci când setați rezoluția la 4K. Mai mult, trebuie să utilizați un monitor sau televizor a cărui rezoluție este mai mare de 1080p și mai mică decât 4K. Acum, totuși, compania Google oferă Google Stadia oficial cu opțiunea de a seta rezoluția 1440p.

Google Stadia la rezoluție de 1440p pe dispozitivele Galaxy

Suportul complet pentru streaming 1440p vine la trei ani după ce echipa Google Stadia a comunicat pentru prima dată că au fost planificate rezoluții suplimentare. Adăugarea, sperăm, va reprezenta un compromis bun pentru cei care caută ceva mai clar decât 1080p, fără să-și dubleze aproape utilizarea lățimii de bandă.

Noua setare de calitate din aplicația desktop Google Stadia arată „Până la 1440p”, care consumă până la 14,4GB de date pentru o oră de joc. Este mai mare decât 12,6GB de date pe oră pentru 1080p și 20GB pe oră de la 4K. Noua setare de calitate ar putea apărea în curând pe alte dispozitive, inclusiv pe smartphone-uri, tablete, televizoare și Chromecast cu Google TV.

Google TV a fost un sistem de operare pentru televizoarele inteligente, acum întrerupt de Google, dezvoltat în comun de Intel, Sony și Logitech. S-a lansat în octombrie 2010. Din iunie 2014 Google TV a devenit Android TV.

Nu este clar cât de răspândită este lansarea în acest moment, dar putem confirma că este live. Potrivit SamMobile, opțiunea de streaming 1440p este în prezent limitată la abonații Google Stadia Pro. Sperăm că funcția va ajunge și la utilizatorii non-Pro în viitor. Puteți utiliza această setare atunci când vă conectați laptopul Galaxy Book sau Odyssey la un monitor QHD.