Google Tensor va fi fabricat exclusiv de Samsung cu procesul de 5 nm

430
Google Tensor va fi fabricat exclusiv de Samsung cu procesul de 5 nm
Sursa Foto: wccftech.com

Recent au apărut primele informații despre viitoarea serie de telefoane Google Pixel 6. Vor fi două modele emblematice, Google Pixel 6 și Google pixel 6 Pro. Ambele modele vor avea la bord procesorul Google Tensor. Acest cip va fi fabricat în exclusivitate de Samsung utilizând procesul său de 5nm.

Google nu a confirmat cu cine a colaborat pentru a produce în masă cipul Google Tensor pentru seria Pixel 6. Dar, conform Wccftech, surse apropiate Google susțin că Samsung va prelua toate comenzile pentru noul procesor al companiei americane. Spre deosebire de zvonurile despre Exynos 2200 și Snapdragon 898, despre care se spune că sunt produse folosind tehnologia de 4nm, pentru Tensor Samsung va folosi tehnologia sa de 5nm.

Procesorul Google Tensor va fi produs de Samsung

Procesul Samsung de 5nm este folosit pentru producția procesoarelor Snapdragon 888 și Exynos 2100. Acest lucru ar trebui să facă cipul Google Tensor mai eficient din punct de vedere al consumului de energie decât Snapdragon 765G de 7nm utilizat în Pixel 5. Totuși, în comparație cu viitoarele Exynos 2200 și Snapdragon 898, cipul Google va fi inferior. În ceea ce privește performanțele un zvon anterior a afirmat că Tensor va fi mai lent decât Snapdragon 888.

Depășirea performanțelor cip-urilor concurente nu a fost probabil principala prioritate a Google. Recent, în timpul teaserului său, a dezvăluit câteva îmbunătățiri care vor sosi cu seria Pixel 6. Acestea includ îmbunătățiri în fotografie și video, îmbunătățiri în recunoașterea vorbirii, securitate și multe altele. Un alt avantaj este că Google, care utilizează un SoC personalizat, se poate angaja la mai multe actualizări anuale de software, așa cum este indicat de o scurgere anterioară a specificațiilor.

Google Pixel este un brand de dispozitive electronice dezvoltat de Google care folosesc sistemul de operare Chrome sau Android. Brandul Pixel a fost introdus în februarie 2013 și include laptopuri, tablete, smartphone-uri și mai multe accesorii.

Acest parteneriat cu Samsung poate însemna, de asemenea, ca succesorul Google pentru Tensor să împacheteze o grafică GPU AMD. Informațiile anterioare au detaliat că GPU-ul care rulează în Pixel 6 și Pixel 6 Pro ar fi același cu cel al variantei Exynos 2100 din seria Galaxy S21, care este un Mali-G78. Desigur, va trebui să aflăm detalii suplimentare despre Google Tensor în perioada următoare pentru o comparație mai consistentă cu Exynos 2100 și Exynos 2200.

În ciuda popularității Pixel-urilor în cercurile tehnologice, telefoanele Google pur și simplu nu sunt populare în SUA. Abia mișcă acul cotei de piață în comparație Apple și Samsung sau chiar cu jucători mai mici.