Seria Galaxy S21 se vinde mai rău decât seria Galaxy S20

458
Seria Galaxy S21
Sursa Foto: phonearena.com

Seria Galaxy S21 a avut un început de an fantastic înainte de a ajunge chiar pe rafturi. Dar, la șase luni de la lansare, noile date sugerează că cererea a scăzut și vânzările rămân în urma celor ale modelelor de generație anterioară. Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ și Samsung Galaxy S21 Ultra au pierdut serios din turație.

Analiștii de la Kiwoom Securities susțin că Samsung a livrat 13,5 milioane de unități combinate din seria Galaxy S21 în primele șase luni de disponibilitate. În această perioadă noua serie Samsung a fost una dintre cele mai vândute linii Galaxy S vreodată, conform PhoneArena. Dar, cifrele au scăzut cu 20% în comparație cu seria Galaxy S20 mai slab primită. Cele trei modele Galaxy S20 au fost vândute în 17 milioane de unități în cele șase luni de la lansare. Vă reamintim că această perioadă a coincis cu începutul pandemiei COVID-19.

Vânzări slabe pentru seria Galaxy S21 în ultima perioadă

Comparațiile sunt și mai rele atunci când seria emblematică din 2019, Samsung Galaxy S10 este aruncată în ecuație. Se estimează că Samsung a livrat 25,5 milioane de unități din aceste dispozitive în primele șase luni de vânzări. Acest lucru înseamnă că seria Galaxy S21 s-a vândut cu 47% mai puțin decât seria Galaxy S10.

  • Seria Galaxy S10: 25,5 milioane de unități în primele șase luni de vânzare
  • Seria Galaxy S20: 17 milioane de unități
  • Seria Galaxy S21: 13,5 milioane de unități

Livrările slabe ale telefoanelor Galaxy S21 vin în ciuda unor ajustări importante menite să îmbunătățească vânzările. Mai exact, compania a scăzut semnificativ prețurile și a mutat lansarea în ianuarie pentru a evita concurența cu produsele rivale. Va mai scădea Samsung prețurile la seria S21? Va lansa Samsung noi culori? Va introduce compania noi variante de RAM și stocare? Nu putem momentan răspunde la aceste întrebări.

RAM este denumirea generică pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare. A fost inventată de Robert Dennard în 1966.

Mulți clienți vor să treacă la Z Flip 3 și Galaxy S21 FE

Rămâne de văzut cum va proceda Samsung în continuare și ce măsuri va lua pentru a doua jumătate a anului. Dar, cel puțin în acest moment, lucrurile nu arată bine, mai ales atunci când luăm în considerare alți factori. În timp ce Samsung are noi dispozitive de ultimă generație pregătite de apariție, compania renunță la seria Galaxy Note 2021. Se va rezuma la Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 pentru a păstra clienții interesați. Desigur, compania va face ambele dispozitive mai accesibile decât predecesorii lor, știm deja acest lucru. Va fi oare suficient?

În special, Samsung Galaxy Z Fold 3 cu un preț de aproximativ 2.000 de euro nu va fi la îndemâna tuturor. În acest fel mulți utilizatori Samsung care vor un nou telefon vor merge probabil spre Z Flip 3 de ~1.000€. Mai departe, este pe drum și Galaxy S21 FE cu motor Snapdragon 888. Acesta va fi iar o opțiune tentantă, la fel cum a fost și Samsung Galaxy S20 FE. Cu toate acestea, va fi poziționat ca un flagship mai ieftin, iar marjele de profit Samsung vor fi mai mici.