Google are nevoie de 60 de ani să vândă atâtea telefoane cât Samsung în 2021

235
Google are nevoie de 50 de ani sa vanda atatea telefoane cat Samsung în 2021
Sursa foto: google.com

Samsung este chipul și port-drapelul sistemului de operare Android pe tot globul, dar în special în Statele Unite. În ceea ce privește această din urmă piață, ați crede că gama de smartphone-uri Pixel de la Google reprezintă platforma Android din SUA. Dar acest lucru este foarte departe de adevăr.

Judecând după cifrele de vânzări provenite de la companiile de cercetare de piață, Google ar avea nevoie de aproximativ 60 de ani pentru a vinde atâtea telefoane Pixel câte vinde Samsung într-un an! Potrivit International Data Corporation (IDC), Google a vândut 27,6 milioane de telefoane Pixel de când a introdus gama în 2016. Nu este o surpriză, Google nu apare ca vânzări niciodată în primele cinci companii din lume.

Google este foarte departe de Samsung în vânzarea telefoanelor Pixel

Potrivit, SamMobile, care citează pe @vladsavov, acest număr (27,6 milioane) reprezintă 1/10 din vânzările Samsung într-un singur an (2021). Asta înseamnă că, în acest ritm, companiei Google i-ar trebui 60 de ani pentru a ajunge să vândă atâtea telefoane câte a vândut Samsung în 2021.

Deci, gama Google Pixel nu contează la nivel global ca reprezentantă a sistemul de operare Android. Seria Pixel nu va fi o amenințare pentru Samsung, pentru că Google nu are o rețea globală de retail extinsă. Google este activ în principal în Statele Unite și pe alte câteva piețe din Europa. Dar și așa nu contează în luptă în comparație cu telefoanele Samsung Galaxy.

Google a fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. În 2021 Google avea ~140.000 de angajați. În cel mai recent an fiscal raportat, veniturile Google s-au ridicat la 256,7 miliarde USD.

Același lucru este valabil și pentru ceasurile inteligente alimentate de Wear OS de la Google. Și aici Samsung a avut exclusivitate pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru dispozitive portabile. Timp de un an compania sud-coreeană a folosit Wear OS și, astfel, deține cea mai mare cotă de piață Wear OS 3. Acum Samsung merge mai departe cu seria Galaxy Watch 5. Google tocmai lansat primul său smartwatch Pixel, dar probabil că nici cu acesta nu poate concura cu vânzările de Galaxy Watch.

Având în vedere performanța slabă a gamei Pixel în raport cu marca Galaxy, nu este de mirare că Samsung și Google colaborează permanent pe mai multe planuri. Printre altele, cei doi giganți mondiali au colaborat la dezvoltarea Android 12L pentru dispozitivele pliabile Samsung.