Sticla Gorilla Glass Victus 2 lansată, este mult mai rezistentă la căderi

355
Gorilla Glass Victus 2
Sursa foto: via androidheadlines.com

Compania Corning a dezvăluit cea mai recentă versiune a tehnologiei sticlei, adică Corning Gorilla Glass Victus 2, într-un eveniment de presă. Corning susține că, cu noua compoziție de sticlă, Victus 2 oferă același nivel de rezistență la zgârieturi ca Gorilla Glass Victus 1, dar cu rezistență îmbunătățită la cădere pe suprafețe dure, cum ar fi betonul.

Una dintre diferențele majore dintre Gorilla Glass Victus 2 și versiunea actuală este că noua sticlă rezistă mai bine la căderi pe suprafețe dure. Durabilitatea la căderile pe beton a fost punctul central al Corning în timpul dezvoltării sticlei Gorilla Glass Victus 2. Corning a testat Victus 2 pe șmirghel cu granulație de 80 pe o suprafață tare pentru a aproxima betonul. Potrivit companiei Corning, noua sticlă Victus 2 poate supraviețui căderilor de un metru (înălțimea șoldului) pe beton. În același timp, rezistă la căderilor de la 2 m (aproximativ înălțimea capului unei persoane) pe suprafețe precum asfaltul.

Corning Gorilla Glass Victius 2 lansată

De asemenea, Corning a ținut cont de dimensiunea din ce în ce mai mare a smartphone-urilor. Un smartphone mediu de astăzi este cu 10% mai mare și cu 15% mai greu decât unul de acum patru ani. Unitatea de testare pe care Corning o folosește pentru a simula dimensiunea și greutatea unui telefon real a fost cu 15% mai grea pentru a reflecta mai precis dispozitivele de dimensiuni mai mari de astăzi.

Greutatea crescută a unității de testare poate fi utilă pentru telefoanele pliabile precum Galaxy Z Fold 4, care cântărește 263 de grame. Astfel, Fold-ul este mai greu decât Galaxy S22 Ultra de 228 de grame. Ecranul de exterior a lui Galaxy Z Fold 4 folosește sticlă Gorilla Glass Victus Plus de la Corning. Aceasta este o versiune exclusivă pentru dispozitivele Samsung Galaxy.

Corning este o companie americană de sticlă și materiale conexe pentru aplicații industriale și științifice. A fost fondată în 1851 și are sediul în Corning, New York. Corning a fabricat ferestrele pentru principalele vehicule spațiale americane.

Odată cu lansarea noii sticle, Corning consideră că a găsit un echilibru bun între performanța la cădere și rezistența la zgârieturi. „Cerințele pentru o rezistență excepțională la zgârieturi și căderi a crescut odată cu dependența tot mai mare de afișaje mari și clare. Suprafețele contează, iar suprafețele dure precum betonul sunt peste tot”. A declarat David Velasquez, vicepreședinte și director general al Gorilla Glass, potrivit AndroidHeadlines.

Dar, este posibil ca Samsung să folosească Gorilla Glass Victus 2 pentru seria S23? Nu există informații dacă Samsung va folosi Gorilla Glass Victus 2 pentru dispozitivele sale viitoare. Dar speculațiile sunt că Samsung va fi prima companie care va lansa dispozitive protejate cu Gorilla Glass Victus 2. Cu toate acestea, nu există încă o confirmare oficială de la Samsung.