GPU AMD integrat în Exynos 2200 cu 30% mai rapid decât modelul actual

290
GPUul AMD integrat in Exynos 2200 este mai rapid decat modelul actual
Sursa Foto: via techstory.in

Următorul procesor Samsung Exynos, care va echipa cel mai probabil seria Galaxy S22, va avea un GPU puternic. Fabricat de AMD cu arhitectura RDNA 2, este cu 30% mai puternic decât actualul procesor grafic GPU Mali-G78. Mali-G78 este prezent în seria Samsung Galaxy S21.

Știm de multă vreme dorința Samsung de a lansa un nou procesor Exynos echipat cu grafică semnată AMD. Speranțele sunt mari că acest procesor va debuta cu seria Galaxy S22, dar va echipa și unele PC-uri Samsung. O recentă informație din surse media sud-coreene via PhonAndroid, ne oferă mai multe informații despre acest Exynos 2200, numele este momentan provizoriu, care depășește mult ca performanțe modelele actuale.

Procesorul grafic AMD RDNA 2 integrat în Samsung Exynos 2200

Sursa anterior menționată susține că GPU-ul RDNA 2 al AMD ar fi cu 30% mai eficient decât procesorul grafic Mali-G78. Acesta din urmă este la bordul seriei Galaxy S21 împreună cu procesorul Samsung Exynos 2100. Prin urmare, un salt considerabil, care îi va permite să depășească cu ușurință GPU-ul de pe seria iPhone 12. Depășește și viitorul GPU Mali-G710. Acesta din urmă promite într-adevăr să fie cu 20% mai puternic decât generația actuală, care, de facto, îl plasează cu 10% sub ipoteticul Exnyos 2200.

Totuși, informația arată că GPU are unele probleme de căldură care îl împiedică să-și mențină ritmul maxim prea mult timp. Acesta nu reușește să-și adapteze performanța în funcție de situația sa termică, ceea ce reduce performanța. Astfel, al doilea test de referință efectuat pe GPU arată o scădere a performanței de 20% și până la 30% în al treilea test, adică rezultatele obținute de Mali-G78.

Windows 10 este o versiune majoră a Windows NT sistem de operare dezvoltat de Microsoft. În iunie 2021, 79% din PC-urile cu Windows, 58% din toate computerele și 24% din toate dispozitivele (inclusiv mobil, tabletă și consolă) rulează Windows 10.

Prin urmare, Samsung va trebui să facă față rapid acestei probleme dacă dorește ca planul său să funcționeze conform așteptărilor. Într-adevăr, firma nu are în minte doar modelul Exynos 2200, ci și laptopurile care rulează Windows 10. Ca reamintire, GPU-ul său va fi compatibil cu Ray-Tracing, la fel ca PS5 și Xbox Series X. Deocamdată, nu avem informații despre data preconizată de lansare.