Guvernul american vrea mai multe fabrici de cipuri Samsung în SUA

736
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung își poate extinde operațiunile de fabricație a semiconductorilor din Statele Unite, la cererea  administrației Trump. Conform unor informații foarte credibile, oficiali guvernamentali americani au avut deja discuții cu cei mai înalți reprezentanți ai gigantului tech sud-coreean. Samsung are astfel ocazia să deschidă noi unități de producție pentru cipuri în SUA, pe lângă cea de la Austin.

Conform The Wall Street Journal, citat de SamMobile, recent oficialii de la Casa Albă au purtat discuții cu Samsung, Intel și TSMC, cei trei giganti producători de cipuri, despre construirea mai multor fabrici de cipuri în SUA. Companiile tehnologice americane și guvernul încearcă de mai mulți ani ani să reducă dependența SUA de fabricile de cipuri din Asia. Au fost invocate și probleme de securitate națională, războiul economic SUA-China și acum pandemia COVID-19, care a perturbat lanțurile de aprovizionare și logistica din toată lumea.

Problemele cele mai des invocate sunt cele de siguranță națională

Oficialii de la Washington și marile companii de tehnologie din SUA cred că ceva de genul acesta nu s-ar fi întâmplat cu o logistică mai mult axată pe SUA. În consecință, guvernul american speră ca mai multe fabrici de chipset-uri să fie deschise în țară. Se pare că este încă nedecis dacă are nevoie de unul sau mai mulți parteneri pentru a-și atinge acest obiectiv.

Cu alte cuvinte, Samsung nu este singura opțiune a administrației de la Casa Albă. Oficialii americani au discutat și despre extinderea producției de semiconductoare cu unii dintre cei mai înverșunați rivali ai companiei din Seul. Aceștia ar fi Intel și TSMC. Chiar dacă Intel este o companie americană nu are capacitatea și tehnologiile necesare pentru acest lucru, fiind în regres evident în ultimii ani. În acest fel Samsung este în pole position.

Casa Albă – este reședința oficială și principalul locul de muncă al președintelui SUA. James Hoban, un arhitect irlandez din Charleston, a proiectat Casa Albă. A fost construită în stil georgian din gresie vopsită în alb, între 1792 și 1800. Președintele Theodore Roosevelt a numit-o „Casa Albă”.

Prezența companiei Samsung pe piața din SUA se învârte în mare parte în jurul complexului său de fabricare a cipurilor din Austin, Texas. Filiala sa Samsung Foundry operează alte șase fabrici de cipuri, dintre care patru sunt situate în Coreea de Sud și două în China.

Smartphone-urile Samsung sunt folosite de agențiile guvernamentale din SUA

Fabrica Samsung din Austin a stârnit deja interesul administrației Trump cu câțiva ani în urmă, la începutul mandatului. Cu acea ocazie, Samsung a investit peste un miliard de dolari acolo, ca un răspuns la dovadă de bunăvoință a președintelui Trump și a platformei sale economice protecționiste.

Compania Samsung este foarte bine văzută în Statele Unite iar multe din produsele sale sunt extrem de apreciate. Electrocasnicele sunt cele mai bine vândute iar smartphone-urile Samsung au acces pe piață americană fără probleme. Toate telefoanele Samsung high-end din ultimi ani sunt certificate și aprobate pentru a fi folosite de agențiile de securitate și guvernamentale din SUA.