Peste 50% din hardware-ul seriei Google Pixel 7 este fabricat de Samsung

268
Google Pixel 7
Sursa foto: 9to5google.com

Că Samsung și subsidiarele sale produc și vând multe componente și altor companii producătoare de telefoane mobile, tablete și ceasuri inteligente se știe de mai mult timp. Dar tot mai apar noutăți pe această temă. Acum, o informație venită de la Counterpoint Research sugerează că fabricarea variantele mmWave ale telefonului Google Pixel 7 Pro costă doar 413 USD.

Cele mai noi smartphone-uri Google — Pixel 7 și Pixel 7 Pro — folosesc foarte multe componente produse de Samsung. Compania americană folosește un ecran fabricat de Samsung Display, senzorii camerei și diferite componente de conectivitate sunt produse de alte filiale Samsung. Chiar și procesorul din seria Pixel 7 este co-dezvoltat și fabricat de Samsung. Analiza realizată de Counterpoint sugerează că Pixel 7 Pro este un dispozitiv mult mai ieftin de produs decât rivalii săi. Interesant este că defalcarea costurilor pentru materiale indică faptul că elementele interne Samsung reprezintă peste 50% din Pixel 7 Pro (mmWave) de 128GB produs pentru vânzare.

Ecranul la seria Google Pixel 7 este de tip AMOLED cu rezoluție QHD+ și este fabricat de Samsung Display. Potrivit 9to5Google, aceasta reprezintă 20% din costul fiecărui model Pixel 7 Pro. Procesorul Tensor G2, cipul personalizat al Google, a fost dezvoltat în comun cu Samsung. Fabricat folosind procesul EUV de 4 nm, acesta reprezintă aproximativ 7% din costul total al componentelor telefonului. Procesorul costa cu 10$ mai mult decât fabricarea Tensorului de prima generație.

Seria Google Pixel 7 în proporție de 50% este fabricată de Samsung

Gigantul tehnologic coreean produce, de asemenea, senzorul pentru cameră ISOCELL GN1. Această cameră se află pe seriile Pixel 6 și 7 alături de camera cu zoom periscop 5x și senzorul de selfie. Alte zone în care hardware-ul Samsung este necesar pentru conectivitatea telecomunicațiilor sunt antenele mmWave dezvoltate în comun cu Murata. Acest lucru este valabil și pentru memoria RAM, care este produsă de Samsung în comun cu Micron Technology.

Skyworks Solutions este o companie americană de semiconductori cu sediul în Woburn, Massachusetts, SUA. Skyworks a fost fondată în 2002 și produce semiconductori pentru sisteme de radiofrecvență și comunicații mobile.

Compania Skyworks se află în spatele conectivității Wi-Fi. În același timp ce SK Hynix oferă modulele Flash NAND de 128GB construite folosind standardul UFS Gen 3.1. În ceea ce privește modulele de baterie de 5.000 mAh, Sunwoda Electronic împachetează bateria în timp ce chinezii de la ATL furnizează celulele reale. NXP din Olanda se află în spatele IC-ului de încărcare rapidă. IDT Corporation din SUA este responsabil pentru bobina de încărcare fără fir.

Desigur, această cifră de 413 USD include doar costul de producție pentru fiecare Pixel 7 Pro. Google a crescut cheltuielile de marketing de la lansarea seriei Pixel 6, în timp ce acestea nu includ alte costuri precum dezvoltarea, cercetarea și dezvoltarea sau chiar taxele reale legate de producție. Având în vedere că Pixel 7 Pro este vândut cu amănuntul pentru 899 de dolari și este în mod regulat la vânzare cu mult sub această cifră , nu este clar cât de mult câștigă Google pe fiecare dispozitiv vândut.

Știm că seriile Pixel 6 și Pixel 7 au fost cele mai vândute generații de smartphone-uri pe care compania Google le-a lansat vreodată. Cât de profitabile au fost cele două serii, Google nu a spus niciodată.