Harman a achiziționat compania germană de tehnologie auto Apostera

466
Sistem de conducere autonom
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung a anunțat de două zile că filiala sa Harman, producătorul american de soluții pentru automobile, a achiziționat compania germană de tehnologie auto Apostera. În acest fel Harman International își va consolida primul loc pe piața în plină dezvoltare a tehnologiilor auto conectate.

Prin cea mai recentă ofertă, Harman își propune să-și diversifice în continuare ofertele de produse pentru automobile. Compania germană Apostera este specializată în soluții software de realitate augmentată și realitate mixtă.

Apostera furnizează soluții AR pentru afișajele head-up și navigațiile auto care ajută la îmbunătățirea funcțiilor auto și a experienței șoferului în general. Odată cu achiziția, Harman adaugă acum gama Apostera de soluții software de realitate augmentată și realitate mixtă la gama sa. Termenii și condițiile financiare ale tranzacției nu au fost nedezvăluite.

Harman International a cumpărat compania Apostera

Harman este dedicat furnizării de experiențe în mașină cu viteza și flexibilitatea tehnologiei de consum, împreună cu fiabilitatea și performanța soluțiilor de calitate auto”. A declarat declarat Christian Sobottka, președintele diviziei de automobile Harman, conform The Korea Herald. „Imbinând perfect AR cu mediul fizic, soluția de realitate mixtă de la Apostera promovează acest obiectiv, transformând orice afișaj din mașină într-o experiență bogată contextuală”.

Suntem mândri să ne alăturăm Harman, un lider vizionar în tehnologiile auto. Harman International a fost esențial pentru transformarea digitală a industriei auto”. A spus co-fondatorul și CEO-ul Apostera Andrey Golubinskiy. „Amploarea și acoperirea pe care Harman le va aduce tehnologiilor noastre vor aduce experiențe mai bogate la bordul vehiculelor”.

Apostera a fost fondată în 2017 și are sediul în München. Apostera furnizează soluții AR pentru afișajele head-up și navigațiile auto care ajută la îmbunătățirea funcțiilor auto și a experienței șoferului în general.

Samsung a achiziționat Harman în 2017 cu o sumă de 8 miliarde de dolari. De la achiziție, firma a cunoscut o creștere uimitoare. În ciuda penuriei de cipuri și a crizei logistice, Harman a înregistrat anul trecut un profit operațional de 500 de milioane USD, aproape dublu față de cifrele dinaintea pandemiei de COVID-19.

Samsung a oferit, de asemenea, o perspectivă optimă pentru Harman. Subsidiara Samsung a furnizat soluții digitale pentru un număr mare de producători de automobile, inclusiv Mercedes-Benz și BMW. Experiența în cabină este de așteptat să devină o parte crucială a mobilității viitoare, cum ar fi conducerea autonomă.

Harman urmărește, de asemenea, să-și consolideze primul loc în soluțiile audio pentru automobile. Cel mai recent vehicul electric de lux Genesis GV 60 și sedanul premium G90 sunt echipate cu sisteme de sunet de ultimă generație de la Harman.