HARMAN ia măsuri împotriva falsificatorilor de produse JBL din India

177
HARMAN cracks down on JBL
Sursa foto: via gsmarena.com

HARMAN, producătorul super-popularului brand audio JBL, a lansat o campanie care vizează falsificatorii de produse JBL din India. Filiala Samsung Electronics a declarat că a inițiat acțiuni legale împotriva producătorilor, distribuitorilor, dealerilor și comercianților cu amănuntul implicați în vânzarea sau realizarea de produse JBL false.

Compania HARMAN a efectuat recent un raid de control în colaborare cu forțele de ordine din India. Cu această ocazie echipa sa de anchetă a confiscat 54 de difuzoare auto JBL contrafăcute din magazinele de accesorii auto din cinci locații din Kashmiri Gate, un cartier din New Delhi.

Subsidiara Samsung Elecronics spune că se angajează să livreze în continuare produse premium și de înaltă calitate în India. HARMAN și-a reafirmat hotărârea de a răspunde oricăror amenințări la adresa produselor sale cauzate de vânzările ilegale cu acțiuni ferme și imediate.

Harman a oferit cu această ocazie și câteva sfaturi pentru identificarea produselor JBL false în în India, dar și în alte zone. Potrivit GSMArena, compania îi sfătuiește pe clienți să fie atenți la produsele JBL foarte ieftine, cu o calitate compromisă. De asemenea, subliniază detalii cosmetice inconsecvente ca indicator al unui produs fals, în comparație cu un dispozitiv JBL autentic. Ambalajul și logo-ul JBL autentic sunt, de asemenea, o altă modalitate de a identifica produsele contrafăcute. Potrivit companiei, produsele JBL originale au ambalaje de înaltă calitate, cu plasare precisă a siglei și culorilor.

În plus, produsele JBL contrafăcute sunt de obicei mai ușoare, pot avea un miros chimic sau pot prezenta semne de calitate proastă, în general. Reputația vânzătorului îi poate ghida și pe consumatori în evitarea produselor JBL contrafăcute. Vedeți pe I❤️Samsung mai multe detalii despre difuzorul JBL Boombox 3 Wi-Fi!

JBL a fost fondată de James B Lansing, un inginer audio american, în anul 1945. Sistemele audio JBL sunt folosite de Ford, Toyota, Fiat sau Nissan, printre alții. JBL a fost prima companie care a introdus titanul în diafragme de înaltă frecvență.

Vikram Kher, vicepreședinte Lifestyle la HARMAN India, a declarat că va intenta acțiuni legale împotriva persoanelor implicate în vânzarea acestor produse contrafăcute. El a mai spus că este esențial pentru clienții JBL să rămână vigilenți și să cumpere produse numai de la comercianții autorizați.

Ancheta este în desfășurare și va fi o activitate regulată pentru a reduce vânzarea unor astfel de produse în India. Nu există încă indicii cu privire la arestările efectuate, dar problema falsificării produselor firmelor celebre este larg răspândită în India.