HCA și Samsung aduc interoperabilitate mai bună la Smart Home

207
HCA si Samsung aduc interoperabilitatea mai buna la Smart Home
Sursă foto: Samsung global Newsroom

Home Connectivity Alliance (HCA) a anunțat în cadrul CES 2023 introducerea specificației HCA 1.0 pentru interoperabilitatea Cloud-to-Cloud (C2C) pentru Smart Home. Noul standard stabilit de Samsung și alți membri HCA își propune să faciliteze accesul consumatorilor la soluții de conectare pentru o casele inteligente care să permită un grad mai mare de interoperabilitate și eficiență energetică.

Introducerea acestui nou standard vine la doar un an de la lansarea organizației HCA anul trecut la CES 2022. HCA este o organizație fondată de producătorii de sisteme HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), electrocasnice și televizoare. Scopul a fost și este de a dezvolta standarde sigure și interoperabile pentru ecosistemele casnice conectate. În calitate de membru fondator HCA, Samsung va continuă să inoveze pentru a îmbunătăți platforma de top SmartThings. În acest fel va contribui la misiunea HCA de a dezvolta standarde care promovează interconectivitatea.

„Prin eforturile combinate ale companiilor membre, ne propunem să facem ideea de Smart Home mai accesibilă consumatorilor. Vrem să îmbunătățim viața consumatorilor și a modului în care companiile din industria electrocasnicelor pot lucra împreună pentru a crea o casă conectată mai sigură. Prin economii de energie și prelungirea vieții produsele electrocasnice putem contribui la o lume în care sustenabilitatea începe de acasă”. A declarat Chanwoo Park, vicepreședinte executiv și șef al diviziei Samsung Service Biz Group of the Digital Appliances, potrivit SamsungNewsroom.

Interoperabilitatea pentru promovarea compatibilității dispozitivelor

Specificația HCA 1.0 se extinde asupra standardelor existente în industrie pentru a defini în mod clar standardele de interoperabilitate care asigură că dispozitivele de uz pe termen lung, cum ar fi electrocasnicele, sistemele HVAC și televizoarele, inclusiv aparatele vechi, funcționează fără probleme între branduri.

În calitate de pionier în industria Smart Home, Samsung a deschis odată cu platforma SmartThings calea interoperabilității pentru case conectate. SmartThings acceptă nu doar dispozitivele Samsung, ci și cele IoT (Internet of Things) de la diferiți producători. În acest fel oferă consumatorilor mai mult confort și opțiuni în casa lor conectată. Odată cu specificația HCA 1.0, interoperabilitatea atinge un nou nivel la care locuința conectată va deveni accesibilă mai multor consumatori.

Sustenabilitatea în inima Smart Home

Lansarea specificațiilor HCA 1.0 deschide calea consumatorilor spre maximizarea eficienței energetice a propriei case. Aceștia pot obține informații concrete despre aparatele și dispozitivele din casele lor cu un consum ridicat de energiei și pot ajusta modul de utilizare.

În plus, inovații precum SmartThings AI Energy Mode permit consumatorilor să își gestioneze automat consumul de energie și costurile folosind informații inteligente, în timp real, prin intermediul unei singure aplicații de pe telefon. Specificația HCA 1.0 oferă consumatorilor informații axate pe sustenabilitate și soluții pentru o mai bună eficiență energetică și economii.

Competitori care lucrează împreună pentru viitorul conectat al consumatorilor

Introducerea specificației HCA 1.0 pentru interoperabilitate este doar primul pas în călătoria standardelor HCA. Alianța lucrează deja în paralel cu liderii din industria energetică pentru a oferi soluții și mai eficiente pentru întreaga casă.

HCA include în prezent 15 companii globale. Amintim aici pe Samsung, AEG, American Standards, Arcelik, Electrolux, GE Appliances, Haier, LG, Resideo, Trane și Vestel, dar și altele. Calitatea de membru oferă posibilitatea de a inova în colaborare și de a împărtăși expertiza pentru a dezvolta în continuare ecosistemul de locuințe conectate și pentru a aduce mai mult confort și opțiuni consumatorilor.

Cu aproape 250 de milioane de utilizatori înregistrați cu peste 108 milioane de dispozitive conectate, Samsung își valorifică poziția de lider în industria caselor inteligente și colaborează cu membri HCA pentru a dezvolta și lansa noi soluții pentru locuințele conectate.

La CES 2023, participanții au putut vedea modul în care funcționează interoperabilitate HCA C2C la spațiul expozițional Smart Home. Demonstrația tehnică a inclus soluții de la companiile membre HCA care utilizează conectivitatea C2C (Customer to Customer) pentru a permite mai multor aplicații să controleze diferite aparate de la diferite branduri, sisteme HVAC și televizoare pentru o interoperabilitate optimizată.

Home Connectivity Alliance este o organizație condusă de membri, formată din 15 branduri globale. Acestea sunt dedicate dezvoltării și promovării interoperabilității sigure și eficienței energetice a aparatele cu durată lungă de viață. Este vorba despre sistemele HVAC (Heating, ventilation, and air conditioning – încălzirea, ventilația și aerul condiționat) și televizoarelor din ecosistemul locuințelor conectate. Pentru mai multe informații, vizitați www.homeconnectivityalliance.org.