Samsung SmartThings Energy vă poate monitoriza consumul de energie

472
Samsung SmartThings Energy va poate monitoriza consumul de energie
Sursa Foto: via slashgear.com

SmartThings este platforma de casă inteligentă deținută de Samsung. Este capabilă să se conecteze la mii de servicii de casă inteligentă și să le lege cu asistenții virtuali Bixby și Google Assistant. SmartThings a înregistrat câteva actualizări majore în ultimele luni, iar acum Samsung a anunțat încă o caracteristică care vizează reducerea facturilor la energie. Samsung SmartThings Energy vă poate monitoriza acum consumul de energie de acasă.

Condițiile globale par să conspire pentru a ne face să consumăm mai multă energie în aceste zile. Pandemia COVID-19 a forțat mulți oameni să rămână acasă, consumând mai multă energie electrică decât în zilele când suntem plecați. Condițiile meteorologice neobișnuite și extreme obligă pe mulți oameni să pornească încălzirea sau aerul condiționat mai des decât de obicei. Având în vedere acest lucru, noul serviciu Samsung SmartThings Energy dorește să ajute clienții să își reducă consumul de energie electrică și cheltuielile.

SmartThings Energy le va permite utilizatorilor să monitorizeze cantitatea de energie consumată de aparatele lor, fie individual, fie ca grup. Acestea sunt prezentate în diagrame ușor de înțeles și oferă o perspectivă mai bună asupra consumului lor de energie, conform Slashgear. Utilizatorii pot face astfel comparație cu lunile anterioare sau cu cifrele țintă de consum.

Samsung SmartThings Energy monitorizează consumul de energie

Samsung a lansat noul serviciu SmartThings Energy în aplicația SmartThings. Noua caracteristică „permite consumatorilor să preia controlul consumului de energie cu monitorizarea, stabilirea țintelor și notificările aparatelor„, potrivit Samsung. Veți putea monitoriza consumul de energie și apă al diferitelor aparate de uz casnic, puteți stabili obiective și veți primi sfaturi despre cum să reduceți costurile. Aplicația SmartThings va trimite, de asemenea, notificări atunci când un dispozitiv folosește prea multă energie la un moment dat, cum ar fi un sistem HVAC (Heating, ventilation, and air – Încălzirea, ventilația și aerul condiționat) care rulează atunci când nimeni nu este acasă.

În cele din urmă, SmartThings Energy îi va alerta pe proprietarii de case atunci când cheltuiesc deja prea multă energie. Acest lucru se poate întâmpla printr-o creștere simplă a utilizării aparatului sau din accidente cum ar fi lăsarea unui dispozitiv pornit atunci când nimeni nu îl folosește. Presupunerea este că oamenii vor face apoi ajustările necesare sau, dacă este posibil, vor opri aparatul de la distanță.

Încălzirea, ventilația și aerul condiționat (HVAC) sunt tehnologii legate de confortului interior al casei și vehiculului. Scopul este de a oferi condiții sigure și sănătoase, confort termic și o calitate acceptabilă a aerului interior.

Cel mai important, se pare că fiecare dispozitiv trebuie să raporteze propriul consum de energie electrică. Sigur că acest lucru necesită hardware și software suplimentar pe care multe dispozitive inteligente nu le au. Veți obține o imagine incompletă a consumului de energie, dacă aveți unele dintre dispozitivele Samsung acceptate.

Momentan doar dispozitivele Samsung sunt compatibile cu noul serviciu

De asemenea, nu este clar când dispozitivele de la terțe părți vor putea folosi acest lucru. De exemplu, ar fi utilă capacitatea de a înregistra consumul de energie al dispozitivelor necompatibile. Se pare că Samsung intenționează să extindă în curînd asistența către partenerii certificați. Astfel monitorizarea energiei poate fi susținută de toate dispozitivele și dispozitivele pe care SmartThings le suportă.

Puteți încerca Samsung SmartThings Energy deschizând aplicația SmartThings, atingând fila „Life”, apăsând butonul plus din colțul din dreapta sus și selectând SmartThings Energy.