Huawei Mate X2 5G cu ecrane de la BOE în loc de Samsung

414
Huawei Mate X2 5G cu ecrane de la BOE in loc de Samsung
Sursa Foto: via phonearena.com

Următorul telefon pliabil Huawei Mate X2 ar trebui să fie prezentat pe 22 februarie. Spre deosebire de Mate X și Mate Xs, noul pliabil se va închide în interior, la fel ca Samsung Galaxy Z Fold. Ecranul acestuia nu va fi realizat de Samsung Display așa cum era de așteptat inițial.

Huawei și Samsung au avut un acord cu privire la furnizarea de ecrane Samsung pentru pliantul Huawei. Problema cu care Samsung și Huawei s-au confruntat în cele din urmă ar avea legătură cu încercarea Departamentului de Comerț din SUA de a opri Huawei să ajungă la noi tehnologii.

Afișaje BOE inferioare Huawei Mate X2

Dar cu toate acestea, tehnologia de afișare pliabilă a Samsung nu are nicio legătură cu proprietatea intelectuală americană. Prin urmare, guvernul SUA a dat inițial Samsung și Huawei undă verde pentru a încheia un acord de aprovizionare. Chiar și cu aprobarea SUA, Huawei a decis să facă o modificare și va cumpăra ecrane pliabile de la BOE. Acesta din urmă este cel mai bun producător de afișaje din China și este considerat un concurent al Samsung Display.

Deci, de ce ar renunța Huawei la Samsung și s-ar orienta către BOE pentru ecranele pliabile ale lui Mate X2? Este simplu dacă vă gândiți la asta. Huawei nu a dorit să ajungă într-o situație în care SUA ar putea să-i oprească accesul la ecranele Samsung dintr-un motiv sau altul. Concluzia este că doar gândul că SUA va pedepsi Huawei din nou a forțat compania să schimbe lanțul de aprovizionare.

BOE este o companie chineză fondată în aprilie 1993. Este unul dintre cei mai mari producători de afișaje LCD, OLED din lume. BOE are centre de cercetare și dezvoltare, printre altele în SUA, UK, Germania, Elveția, Japonia și Coreea.

Huawei Mate X2 se deschide și se închide ca la carte, conform PhoneArena. Când este deschis, acesta are un ecran mare de 8,03 inch (20,40 centimetri), cu un ecran extern de 4,5 inch (11,43 centimetri). Va avea trei configurații diferite cu 8GB RAM / 128GB stocare, 12GB RAM / 256GB stocare și 16GB RAM / 512GB stocare. Pliabilul va avea suport 5G și o baterie de 6.000mAh cu încărcare de 65W. Android 11 cu EMUI 11 va fi la bord.

Nu credem că Mate X2 poate concura cu Galaxy Z Fold 3

Inițial, se vorbea despre faptul că acest telefon ar fi alimentat de chipsetul Kirin 9000 de 5 nm. Începând cu luna septembrie, Huawei nu mai poate primi nimic care utilizează tehnologie americană. Chiar dacă Huawei însuși a proiectat Kirin 9000, nu mai poate primi acest cip. Nu credem că fără acest procesor și aplicațiile Google, Huawei Mate X2 va fi mai bun decât Huawei Mate Xs.

Când vine vorba de industria telefoanelor pliabile, suntem încă în prima repriză a unui joc de multe reprize. Samsung va lansa anul acesta pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Telefoanele Z Fold se transformă de la un smartphone la o tabletă. Modelele Galaxy Z Flip se potrivesc cu ușurință într-un buzunar și, atunci când este deschis, se transformă într-un telefon emblematic cu un ecran înalt și subțire.