Huawei peste Apple, este al doilea producător de smartphones din lume

1341

Producătorul chinez de telefoane mobile Huawei a depășit compania americană Apple Inc. și a ajuns pe locul doi în topul vânzărilor de smartphone-uri, în al doilea trimestru din 2018. Datele au fost făcute publice de compania americană de cercetare și sondare de piață, International Data Corp (IDC).

Gigantul high-tech de electronică de consum din Coreea de Sud, Samsung, a rămas cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, cu vânzări de 73 milioane de telefoane, potrivit IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. Compania Huawei a urcat pe locul al doilea cu vânzări de 54 de milioane de unități de smartphone-uri. Mai multe firme de cercetare de piață printre care IDC și Canalys dau cifre similare în privința companiei Samsung, plasând-o pe primul loc în lume.

Creșterea continuă a companiei Huawei este impresionantă la fel și abilitatea acesteia de a ajunge pe piețe unde, până de curând, marca Huawei a fost în mare parte necunoscută„, a declarat Ryan Reith, vicepreședinte IDC.

Potrivit IDC, Huawei a vândut 54,2 milioane de unități, ajungând la o cotă de piață de 15,8% pe piața mondială. Performanța companiei din China în trimestrul al doilea este rezultatul vânzările foarte consistente a smartphone-ului P20. Acesta a depășit ca vânzări atât pe Huawei P10 și P9.

Compania din Silicon Valley a vândut 41 milioane de iPhone-uri, având o cotă de piață de 12,1% din piața mondială, față de 20,9% pentru Samsung. Apple Inc. plătește tribut vânzărilor slabe, prin prețurile foarte mari la care se vând telefoanele sale high-end. A fost pentru prima dată de la începutul anului 2010 când Apple nu a fost pe unul dintre primele două locuri de pe piața smartphone-urilor, potrivit International Data Corp.

Huawei a fost fondată în 1987 de Ren Zhengfei, fost inginer în Armata din China. În SUA, oficiali și politicieni și-au exprimat îngrijorarea că Huawei a produs telefoane pentru a permite accesul neautorizat al guvernului și armatei chineze la datele din dispozitivele mobile. Huawei și ZTE nu pot fi folosite de instituții guvernamentale în SUA.

Pentru compania Samsung ascensiunea companiei chineze poate ar trebui să fie un semnal de alarmă. Toate datele companiilor de sondare de piață relevă că poziția companiei Samsung nu este momentan în pericol. Dar, gigantul tehnic va trebui să se concentreze pe noi caracteristici inovatoare și noi factori de formă pentru a stimula creșterea pe unele dintre piețele internaționale. Nici prețurile nu ar trebui să le scape din vedere Samsung, pentru că Huawei vinde smartphone-urile sale, între 600 și 800 dolari USD.

SURSĂKoreaHerald