Noul hub SmartThings Station face totul dacă ai un telefon Samsung

249
Noul hub SmartThings Station face totul
Sursa foto: via t3.com

Când Samsung și-a anunțat SmartThings Station la CES în acest an, am fost puțin surprinși. La urma urmei, Samsung a spus că nu va realiza niciun hardware nou SmartThings, cum ar fi hub-uri. Acum, dispozitivul este la vânzare în SUA și Coreea. Stația Samsung este un set cu adevărat util de Smart Home, condiția este să aveți un telefon Samsung.

Stația Samsung SmartThings Station costă 59 de dolari și este un hub Smart Home care funcționează și ca încărcător wireless. Samsung și-a luat efectiv încărcătorul wireless existent și l-a făcut mai inteligent. Există un buton programabil pentru controlerul pentru casă inteligentă deasupra, iar Station este un controler Matter, un router Thread și un scaner SmartThings Find.

Pentru SmartThings Station trebuie să ai un telefon Galaxy

Principalul punct atracție și de vânzare aici în comparație cu alte hub-uri SmartThings este încărcarea fără fir. Dacă nu aveți nevoie de asta, Samsung SmartThings Hub Dongle este la jumătate din preț și la fel de util, sau va fi atunci când va primi suport Thread. Acest lucru este iminent și va veni printr-o actualizare de software.

În ceea ce privește încărcarea wireless, depinde de ce dispozitiv doriți să încărcați. Daca ai un telefon din seria Galaxy S22 sau Galaxy S23 totul e bine. Se pot încărca wireless telefoane care suportă minim încărcare de 15W. Deci puteți încărca și un Galaxy A53 (25W) dar, și alte modele din seria Galaxy A. Dar alte dispozitive, cum ar fi ceasurile inteligente Samsung Galaxy Watch, nu pot fi încărcate pe acesta. În același timp, dispozitivele non-Samsung, cum ar fi iPhone-urile, se încarcă wireless doar la 7,5W 😐.

Încărcarea wireless a smartphone-urilor se realizează pe baza unei tehnologii numite încărcare inductivă. Aceasta presupune un transfer de energie între două obiecte prin intermediul unui câmp electromagnetic.

Nu există încă nicio indicație privind lansarea acestui dispozitiv pe alte piețe importante cum ar fi în Europa. Mare păcat. Sigur că acest lucru se poate schimba în orice moment, dar deocamdată SmartThings Station este disponibil doar în locațiile menționate mai sus. SmartThings are o compatibilitate excelentă cu tot felul de dispozitive de casă inteligentă, potrivit site-ului T3.

Acest lucru se va îmbunătăți și mai mult datorită apartenenței sale la Home Connectivity Alliance și prin alți producători de aparate inteligente. Deși Matter va facilita conectarea produselor diferitelor firme, casa ta inteligentă trebuie să aibă o platformă pe care să ruleze. În acest moment Samsung SmartThings este una dintre cele mai bune de pe piață.