Hyundai Motor poate cumpăra baterii EV de la Samsung SDI

464
Hyundai Motor poate cumpara baterii EV de la Samsung SDI
Sursa Foto: Hyundai Motor

Hyundai Motor a declarat ieri că a selectat Samsung SDI drept unul dintre candidații finali pentru furnizarea de baterii pentru vehiculele sale electrice care urmează să fie lansate în 2023. Este cel de-al treilea lot de baterii pentru autoturismele electrice Hyundai care vor fi asamblate cu platforma E-GMP. Hyundai este mai mare producător de automobile din Coreea de Sud.

Proiectat de Hyundai Motor, E-GMP este o platformă dedicată vehiculelor electrice. Aceasta permite producătorului auto să plaseze bateriile sub podeaua mașinii în loc de locașul motorului. Dacă este selectat, Samsung SDI și SK Innovation, vor furniza baterii în valoare de 23,1 miliarde USD pentru Hyundai. Acestea vor fi destinate SUV-ului electric Ioniq 7 al Hyundai Motor. Acordul va deveni primul contract de furnizare a bateriilor EV între cele două companii.

Samsung SDI pe locul patru mondial în cota de piață pentru baterii EV

Hyundai Motor și Samsung SDI au refuzat să comenteze acest acord, conform The Korea Herald. Samsung SDI și SK Innovation sunt la egalitate în ceea ce privește prețurile și calitatea produselor. Ambii furnizori, Samsung și SK Innovation, pot fi aleși de Hyundai pentru livrarea de baterii pentru autovehiculele electrice Hyundai.

Dacă Samsung SDI câștigă aceste comenzi de baterii de la Hyundai, ar fi prima cooperare între cei doi giganți sud-coreeni. În urma parteneriatului privind bateriile EV, Samsung și Hyundai sunt așteptați să-și extindă parteneriatul în sectorul auto. Dincolo de bateriile EV, Samsung poate livra semiconductori, procesoare și ecrane OLED pentru tehnologia automobilelor cu conducere automată. Anul acest au mai avut loc întâlniri între Samsung și Hyundai pentru livrarea de baterii EV.

Hyundai Motor Company este o companie multinațională din Coreea de Sud, înființată în 1967. Împreuna cu filiala sa, Kia Motors, deținută în proporție de 32,8% și Genesis, deținută 100%, formează Hyundai Motor Group. Genesis Motors produce mașinile de lux Hyundai.

Potrivit companiei de cercetare de piață EV Volumes, Hyundai Motor Group este producătorul de vehicule electrice nr. 4 din lume. Hyundai a vândut 170.000 de autoturisme în ianuarie-noiembrie anul trecut. Astfel a redus decalajul față de Tesla, Volkswagen și alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Experții locali din industrie anticipează că Hyundai va încheia o alianță cu cei trei mari producători de baterii EV din țară – Samsung SDI, SK Innovation și LG Energy Solution. Scopul este de a lupta mai bine cu rivalii străini. Pe piața globală a bateriilor EV, Samsung SDI este pe locul patru în lume cu o cotă de 5,8%. LG Energy Solution este pe locul doi cu o cotă de 22,6% și SK Innovation pe cinci cu 5,5%. Pozițiile au fost ocupate pe baza vânzărilor din ianuarie-noiembrie 2020.