Samsung va furniza baterii pentru viitoarele mașini electrice Hyundai

748
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung și Hyundai colaborează la tehnologiile auto de peste șase ani, dar colaborarea lor a fost tot mai strânsă în ultimul an. Cele două companii sud-coreene au decis să colaboreze și mai strâns pentru viitoarele mașini ale producătorului coreean. Pe lângă furnizarea de cipset-uri Exynos și ecrane OLED, Samsung va furniza și baterii pentru viitoarele mașini electrice ale companiei coreene.

Conform SamMobile, Samsung a finalizat testul bateriilor sale pentru mașinile Hyundai. Colaborarea dintre cele două companii se va accelera după ce Lee Jae-Yong, vicepreședintele Samsung Electronics, s-a întâlnit cu vicepreședintele grupului Hyundai Motor, Jung Sun, săptămâna trecută. Bateriile electrice produse de Samsung SDI vor fi utilizate pentru a echipa mașinile electrice ale conaționalei Samsung. Samsung SDI este pe locul patru mondial la cota de piață pentru baterii electrice. Hyundai este pe locul cinci în lume între ei mai mari producători de autovehicule.

Baterii electrice produse de Samsung SDI pe Genesis G80

Hyundai va folosi bateriile Samsung în autoturismul complet electric Genesis G80 și în vehiculul hibrid plug-in Kia. Versiunea electrică Genesis G80, care va fi lansată în 2021 și va folosi baterii produse de Samsung SDI. Se presupune că mașina va putea circula aproximativ 500 km cu o singură încărcare. De asemenea, Genesis G80 va fi echipată cu tehnologie de conducere autonomă de nivel 3. Această tehnologie este dezvoltată în comun de cele două companii sud-coreene.

Baterii pe bază de litiu produse de Samsung vor fi utilizate și în vehicule comerciale Hyundai, care va fi lansat în următorii doi-trei ani. În prezent, producătorul sud-coreean folosește baterii de la LG Chem și SK Innovation pentru vehiculele sale electrice, cum ar fi Ioniq EV, Kona EV și Niro EV și în unele autobuze.

Hyundai Motor Company este o companie multinațională din Coreea de Sud, înființată în 1967. Împreuna cu filiala sa, Kia Motors, deținută în proporție de 32,8% și Genesis, deținută 100%, formează Hyundai Motor Group. Genesis Motors produce mașinile de lux Hyundai.

Cu toate acestea, oficialii celor două firme sud-coreene nu și-au exteriorizat foarte mult intențiile. Un oficial al grupului Hyundai Motor a declarat. „Este adevărat că cele două companii au finalizat împreună testele de conducere pentru adoptarea bateriei Samsung. Până acum nu s-a confirmat dacă un anumit model sau o anumită baterie vor fi adoptate„.