Acasă Stiri Primele IC-uri All-in-One Power Samsung optimizate pentru căști wireless

Primele IC-uri All-in-One Power Samsung optimizate pentru căști wireless

Samsung Electronics a anunțat ieri primele circuite integrate de gestiune a energiei PMIC (power management integrated circuits). Acestea sunt MUA01 și MUB01 și vor fi integrate în toate dispozitivele True Wireless Stereo (TWS) de astăzi. În acest fel va fi la dispoziție mai mult loc pentru pentru baterii cu durată de viață mai lungă sau alte componente mai eficiente în interiorul căștilor wireless.

Spre deosebire de căștile fără fir, căștile TWS nu au niciun fir care leagă cele două căști, gen Galaxy Buds. Fără firele de conectare, dispozitivele TWS prezintă utilizatorilor o mai mare libertate de mișcare și de gamă în activitățile lor de zi cu zi. Cu toate acestea, la fel ca alte dispozitive mobile, durata de viață lungă a bateriei și factorii mici de formă sunt cerințe cheie pentru aceste căști wireless.

PMIC-urile vor elibera spațiu pentru baterii mai mari în viitoarele căști wireless

Căștile TWS aduc experiențe audio noi pentru cei mai mulți utilizatori. Tendința este extinderea rapidă a pieței acestor noi accesorii mobile, creând noi oportunități pentru producătorii de dispozitive”. A spus Dong-ho Shin, vicepreședinte senior la System LSI marketing la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Soluțiile Samsung optimizate pentru dispozitivele TWS, vor permite producătorilor să creeze noi aplicații cu o flexibilitate mai mare.”

PMIC-urile MUA01 și respectiv, MUB01, au fost concepute pentru carcasa de încărcare și pentru căști și sunt soluții complet integrate pentru optimizarea dispozitivelor TWS. Samsung a putut integra până la zece componente discrete într-un singur cip. Astfel PMIC-urile vor ocupa mai puțin de jumătate din spațiu căștilor în comparație cu alternativele anterioare. Soluțiile compacte pot aloca mai mult spațiu pentru o baterie mai mare și permit proiectări mai flexibile și mai eficiente.

Aceste componente includ unitatea de microcontroler, eFlash, încărcătorul wireless, încărcătorul liniar, comutatorul de sarcină, circuitul de descărcare și IC-ul de resetare. MUA01 este, de asemenea, prima adevărată putere wireless pentru căști wireless care a integrat atât încărcarea wireless, cât și cablul într-un singur cip.

Încărcarea wireless sau transferul de energie wireless este un termen generic pentru o serie de tehnologii diferite de transmitere a energiei cu ajutorul câmpurilor electromagnetice. Nikola Tesla, unul dintre cei mai importanți oameni de știință din lume a avut contribuții în acest domeniu.

O gestionare mai eficientă a energiei cu Samsung MUA01

MUA01 este, de asemenea, prima soluție din industrie care susține atât încărcarea wireless, cât și prin cablu, într-un singur cip. În ceea ce privește încărcarea wireless, acceptă Qi 1.2.4 al Wireless Power Consortium (WPC). Pentru a asigura o gestionare eficientă a energiei, MUA01 integrează un încărcător de comutare extrem de eficient. În plus, MUA01 vine cu o unitate de microcontroler (MCU) și Flash încorporat (eFlash), oferind opțiunea de a-și modifica firmware-ul pentru a accepta alte aplicații.

Cu suportul de comunicare prin linie electrică (PLC), noile PMIC pot comunica între ele prin intermediul pinilor de încărcare. Acest lucru permite colaborarea dintre carcasa de încărcare și cască pentru a împărtăși informații esențiale, cum ar fi nivelul bateriei și dacă piesele sunt introduse în carcasă.

MUA01 și MUB01 sunt în prezent în producție în masă și sunt prezente în noul set Samsung Galaxy Buds+, recent anunțat de Samsung.

Stiri

Samsung Galaxy XCover FieldPro este disponibil în SUA

Samsung a prezentat Galaxy Xcover FieldPro, un telefon robust pentru persoanele care lucrează în domenii mai periculoase, în octombrie 2019. Aparatul a...

Galaxy A51 5G cu Android 10 primește certificarea Wi-Fi Alliance

Gata nu mai este cale de întoarcere, vom primi în curând un Samsung Galaxy A51 5G, chiar dacă nu are încă o...

Conform Samsung nu există diferență între Exynos 990 și Snapdragon 865

Samsung a răspuns criticilor cu privire la diferența de performanță între Exynos 990 și Snapdragon 865. Luna trecută am scris că a...

Samsung va introduce ambalaje ecologice pentru seria TV Lifestyle

Samsung face un alt pas semnificativ spre sustenabilitate prin introducerea de ambalaje ecologice „Eco-Packaging” din carton reciclabil. Samsung Electronics a anunțat că...

Cu fasolea în urechi! Noua generație de Samsung Galaxy Buds

Compania sud-coreeană Samsung vrea să introducă un nou design pentru noua generație de căști wireless Galaxy Buds. Căștile Samsung Galaxy Buds+ și...

Samsung va lansa televizoare cu ecrane Quantum Dot în 2021

Samsung Display nu va mai produce ecrane cu cristale lichide (LCD) începând de anul viitor. Cel mai mare producător mondial de ecrane...

Seria Galaxy S20 primește suport Camera Controller printr-o actualizare

Aplicația Samsung Camera Controller a fost actualizată pentru a fi compatibilă cu seria Galaxy S20. Dacă dețineți unul dintre cele mai noi...