Patch-ul din aprilie și Image Clipper ajunge pe Galaxy A53, Z Flip 3/Fold 3

283
Actualizarea din aprilie si Image Clipper
Sursă foto: via GalaxyClub

Una dintre funcțiile aflate în seria Galaxy S23 care inițial părea a fi exclusiv pentru această serie este Image Clipper. Cu această funcție puteți decupa automat obiecte sau persoane dintr-o fotografie și să le salvați ca imagini separate. Prima rundă de actualizări One UI 5.1 nu a adus această funcție pe alte telefoane Samsung. Dar în ultimele zile și săptămâni funcția ajunge la tot multe alte dispozitive Samsung, inclusiv în seria Galaxy A.

În mod surprinzător, nu noul Galaxy A54 primește Image Clipper, ci Galaxy A53. Ieri o actualizare de peste 1GB la versiunea de firmware A536BXXU5CWD1 a fost lansată pentru A53. Este o descărcare considerabilă, așa că pachetul conține în mod clar mai mult decât patch-ul din aprilie. În mod ciudat, lista de modificări atașată nu spune aproape nimic despre noile funcții. Dacă am crede Samsung, doar securitatea lui Samsung Galaxy A53 este îmbunătățită.

Dar după instalare, devine în curând clar că funcția Image Clipper este acum și pe A53. Accesați Galerie, alegeți o fotografie cu o persoană sau un obiect clar pe ea și puneți degetul pe ea pentru câteva secunde. Software-ul face restul: puteți copia direct forma „decupată” și o puteți lipi în altă parte sau o puteți salva ca imagine complet nouă în folder-ul Imagini decupate.

Image Clipper ajunge pe mai multe dispozitive Galaxy

Samsung Galaxy A53 este primul telefon din seria A care primește funcția Image Clipper a seriei Galaxy S23, potrivit site-ului olandez GalaxyClub. Noua funcție sosește cu patch-ul din aprilie, la fel ca pe Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. De altfel, ne așteptăm ca Galaxy A54 să primească, desigur, și Image Clipper. Suntem mai puțin siguri de dispozitive precum Galaxy A33 și Galaxy A34 și de modelele Galaxy A mai ieftine. Și dacă Galaxy A52 și A52s vor fi următoarele, rămâne de văzut.

Numele Țările de Jos – Netherlands (Olanda) face referire la altitudinea sa joasă și topografia plană. Olanda are doar aproximativ 50% din terenul său depășind 1 metru deasupra nivelului mării. Aproape 26% din teritoriu este sub nivelul mării.

Pe lângă A53, mai mult sau mai puțin aceeași actualizare vine și la telefoanele din seria Galaxy Z: Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. O actualizare de peste 1GB conține versiunea de firmware F711BXXU4EWCC și respectiv F926BXXU3EWD1 pe aceste pliabile. Dar actualizarea face același lucru pe ambele dispozitive: instalează patch-ul de securitate din aprilie și Image Clipper.

Noua actualizare este semnificativă pe toate dispozitivele descrise mai sus. Asta înseamnă că vor avea nevoie de ceva timp pentru a optimiza tot software-ul după instalare. În acest timp consumul dvs. de energie poate fi temporar puțin mai mare, dar va reveni la normal după câteva ore – cel mult câteva zile.

Noua actualizare este disponibilă pe versiunile neblocate în rețelele mobile ale Galaxy A53, Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 în Europa. Pentru telefoanele blocate în rețelele mobile poate fi necesar să aveți răbdare. Veți primi automat o notificare când actualizarea este gata pe telefon. Sau puteți verifica singur disponibilitatea prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.