Au apărut primele imagini cu smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch 3

1033
Sursa Foto: @evleaks

Ceasurile inteligente Samsung cu Tizen OS sunt concurente serioase pentru sistemul de operare Wear pe partea de Android. Acum viitorul smartwatch Samsung Galaxy Watch 3 este aproape gata de sosire. De o bună perioadă de timp zvonurile despre Galaxy Watch 3 sunt tot mai intense. Smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch 3 a fost deja certificat de FCC și, mai recent, a primit certificarea Bluetooth și BIS.

Zvonurile despre o posibilă dezvăluire cândva în iulie încep să prindă tot mai mult contur. Acum au apărut mai multe specificații ale ceasului inteligent și sunt upgrade-uri solide față de generația anterioară. De asemenea, avem și primele fotografii clare ale ceasului, prin intermediul SamMobile via Evan Blass (@evleaks), din care putem vedea ce ne așteaptă.

Gorilla Glass DX pe ecran la Galaxy Watch 3

Conform Android Police, seria Galaxy Watch 3 va fi oferită în două opțiuni de dimensiune, una de 41 mm cu un display de 1,2 inch și una de 45 mm cu un ecran de 1,4 inch. Aceste afișaje sunt un pic mai mari decât ceasul Galaxy Watch original. Varianta smartwatch-ului (SM-R840) din imagine este versiunea de 45 mm cu carcasă din inox. Senzorul de ritm cardiac și cureaua de piele de 22 mm sunt și ele vizibile în imagine. Galaxy Watch 3 are o ramă rotativă fizică și două butoane în partea dreaptă.

Se pare că există o nouă față de ceas care afișează timpul în forme analogice și digitale, nivelul de încărcare a bateriei, vremea și pașii făcuți. Carcasa smartwatch-ului dezvăluie și prezența GPS-ului, un design MIL-STD-810G și rezistență la apă 5 ATM. Sticla Corning Gorilla Glass DX va fi folosită ca protecție.

Corning Inc. este o companie americană, cu sediul în Corning, New York. Gorilla Glass este un strat de sticlă aluminosilicată de tip alcaliu, subțire, ușoară și rezistentă. Este folosită în principal la telefoane mobile, media playere portabile și afișajele pentru laptopuri.

Ambele variante includ 8 GB de stocare internă și 1 GB RAM, precum și suport pentru LTE și GPS. Rama rotativă a fost lăsată în afara de Samsung pe Galaxy Watch Active 2 anul trecut, dar gigantul tech a adus-o înapoi. Ceasurile vor veni în variante din oțel inoxidabil și titan, au rezistența tipică la apă IP68 și vor rula Tizen OS 5.5 din cutie.

În ceea ce privește caracteristicile de sănătate, Galaxy Watch 3 va fi echipat cu un monitor de ritm cardiac și suport pentru monitorizarea tensiunii arteriale, plus un senzor ECG. De remarcat faptul că Watch Active 2 avea un senzor ECG, dar va fi disponibil doar din toamnă.

Baterii mai mici decât în originalul Galaxy Watch

În mod curios, bateriile din această nouă serie sunt ceva mai mici decât cele de la Galaxy Watch original. Modelul de 41 mm are o baterie de 247 mAh iar cel de 45 mm o baterie de 340 mAh. Deși este puțin ciudată reducerea capacității bateriei pe noile modele, acestea sunt, probabil, aceleași baterii găsite în ceasurile Watch Active 2 de anul trecut, cu durată mare de viață.

Galaxy Watch 3 își poate face debutul luna viitoare înainte de lansarea lui Galaxy Fold 2, deși Samsung nu a înaintat încă o dată oficială. Pe baza acestor specificații, ar trebui să fie un succesor demn pentru Galaxy Watch.