Se așteaptă ca Samsung să readucă încărcarea de 45W cu seria Galaxy S22. Dacă vă amintiți, Samsung Galaxy Note 10+ a fost primul smartphone Samsung cu încărcare rapidă de 45W. Dar, trebuie să recunoaștem că această încărcare nu a fost semnificativ mai rapidă decât cea cu încărcătorul normal de 25W al companiei. Cu seria Galaxy S22, viteza încărcătorului de 45W a fost îmbunătățită. Conform sursei, încărcarea de 45W va fi disponibilă pe Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra.

Înainte de lansarea seriei Galaxy S22, viitorul încărcător de 45W al Samsung a transpirat online. Conform SamMobile, leaksterul Roland Quandt a publicat imaginea cutiei încărcătorului rapid de 45W și numărul de model (EP-T4510). Cutia prezintă încărcătorul în negru și cablul USB Tip-C la USB Tip-C care are o lungime de 1,8 m. Ne așteptăm ca încărcătorul să funcționeze pe protocolul USB PD 3.0 cu PPS (Programmable Power Supply – sursă de alimentare programabilă).

Încărcător de 45W pentru Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra

Conform imaginii postate de Roland Quandt, încărcătorul se va numi oficial „Adaptor de alimentare PD de 45W”. Sunt informații că încărcătorul Samsung de 45W (EP-T4510) 45W încărca bateria lui Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra de la 0-70% în doar 30 de minute. Cu toate acestea, nu putem fi siguri de acest lucru până când Samsung nu va oficializa aceste cifre.

Samsung mai are un încărcător de 45W cu numărul de model EP-TA845XBNG, livrat cu un cablu USB-C de 1 m. Acest adaptor de alimentare funcționează numai cu Galaxy Note10+ și Galaxy Tab S7+ la adevăratul său potențial. Asta pentru că niciun alt smartphone sau tabletă Samsung nu are suport pentru încărcare rapidă de 45W. Acest adaptor de 45W se vinde cu aproximativ 50$, așa că ne așteptăm la un preț similar pe noul încărcător.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]USB-C este un port universal prin care se pot transmite informații și energie electrică. A fost dezvoltat de Intel, Samsung, Microsoft, HP și Apple și a fost lansat în 2014. USB-C este un port reversibil, poate fi conectat în orice poziție.[/vc_message]

Concurenții Samsung de pe piața telefoanele mobile, mai puțin Apple, au lăsat în urmă Samsung în privința vitezei de încărcare. Sunt unele companii (Xiaomi) care oferă chiar încărcare rapidă de 120W. Majoritatea companiilor chineze oferă încărcătoare ultra-rapide în interiorul cutiei cu telefoanele lor. Pe de altă parte, Samsung a încetat să combine încărcătoarele cu telefoanele sale de ultimă generație.