Samsung a anunțat prima infrastructură CXL certificată de Red Hat

71
Samsung-Semiconductors-CXL-Red-Hat-Certification
Sursă foto: SamsungGlobal Newsroom

Ieri gigantul tehnologic sud-coreean a anunțat noua infrastructură CXL certificată de Red Hat. Aceasta a fost realizată de Centrul de Cercetare a Memoriei Samsung din Coreea de Sud și va permite companiei sud-coreene să verifice direct produsele legate de CXL – Compute Express Link, inclusiv componentele hardware și software.

CXL este un standard de interconectare de mare viteză conceput pentru a îmbunătăți comunicarea între diferite componente ale centrelor de date, inclusiv procesoare, GPU și dispozitive de memorie. Produsele verificate de Samsung prin noua infrastructură pot fi trimise imediat pentru înregistrare la Red Hat. În acest fel vor fi simplificate ciclurile de dezvoltare a produselor Samsung și pentru clienții săi, potrivit GizmoChina.

Samsung a folosit deja această infrastructură pentru a verifica cu succes primul său produs CXL Compute Express Link. În continuare, compania va folosi această infrastructură pentru a oferi clienților soluții personalizate prin optimizarea produselor în fazele anterioare de dezvoltare. CXL – Compute Express Link utilizează interfața PCIe pentru a oferi o latență mai mică și o lățime de bandă mai mare în comparație cu standardele tradiționale. Acest lucru se traduce prin viteză, latență și scalabilitate îmbunătățite pentru centrele de date existente, fără creșteri semnificative ale costurilor.

Boom-ul recent al inteligenței artificiale (AI) a determinat necesitatea unor schimbări fundamentale în arhitectura serverului. Centrele de date se confruntă cu noi provocări operaționale din cauza creșterii masive a procesării datelor. Tehnologia CXL abordează această provocare oferind o modalitate mai eficientă de a gestiona fluxul de date în cadrul serverelor. Cele de mai sus se traduc prin viteze și performanțe mai mari ale telefoanelor, tabletelor și ale altor dispozitive electronice.

Red Hat (expresie engleză cu traducerea Pălăria roșie), mai exact Red Hat Software, este o companie americană. Red Hat este o subsidiară a IBM. A fost fondată în 1993 de Bob Young și Marc Ewing are birouri în toată lumea.

În decembrie 2023, Samsung a colaborat cu Red Hat pentru a verifica funcționarea memoriei CXL într-un mediu de utilizator din lumea reală. Acest parteneriat a făcut, de asemenea, ca Samsung să devină prima companie care oferă un modul CXL, software open-source și CXL DRAM care acceptă standardul CXL 2.0.

De atunci, Samsung și-a extins produsele certificate Red Hat pentru a include unitățile SSD (SSD) pentru centrele de date. Acest lucru permite clienților să construiască sisteme utilizând hardware certificat Red Hat cu suport Linux de încredere.