Inovații de generație viitoare prezentate de Samsung la Las Vegas

810

Cu o gamă largă de platforme și dispozitive robotizate și inteligente, Samsung vrea să ducă viața noastră la alt nivel. Gigantul tech vrea să să elimine inconvenientele din viața noastră, pentru ca să folosim timpul și energia pentru lucruri mai plăcute. În timpul show-ului KBIS 2019, Samsung a prezentat inovațiile viitorului. Au fost prezentate într-o expoziție găzduită la Encore Hotel, Las Vegas, în perioada 19-21 februarie.

Expoziția a dezvăluit viziunea companiei pentru viitor, cu o serie de concepte de stil de viață de ultimă generație. La eveniment, Samsung a prezentat cea mai nouă adăugire la gama sa inteligentă de roboți Bots, alături de mai multe dispozitive prezentate mai întâi în ianuarie la CES 2019. Samsung susține că aceste produse reprezintă viziunea sa pentru viitorul caselor inteligente, conform NewsSamsung.

Samsung Bot Chef. Cu toții apreciem o mână sau două în plus la bucătărie. În acest fel se va împărți povara sarcinilor laborioase și repetitive care duc în crearea meselor delicioase. Prezentat pentru prima data la KBIS 2019, Samsung Bot Chef este un asistent de bucătărie alimentat de AI – un „cobot” sau un robot de colaborare – care ne ajută în bucătărie. Bot Chef este proiectat pentru a fi ușor de utilizat și foarte versatil, cu un exterior elegant care ascunde mecatronică avansată. Bot Chef de la Samsung este un braț robotic care vă poate ajuta în timp ce gătiți. Bot Chef poate face totul, de la tăierea cărnii la adăugarea de condimente după ce ați gătit ceva.

Samsung Bot Chef are șase grade de libertate pentru diferite sarcini

Bot Chef este optimizat pentru utilizarea în bucătărie și este capabil de o gamă largă de activități de bucătărie – de la tocare și bătut cu telul, la curățenie. Bazat pe SARAM, platforma robotică programabilă multifuncțională Samsung, brațul robotizat are șase grade de libertate, cu diametrul, accesul și siguranța unui braț uman. Acest lucru îi permite să efectueze multe sarcini utile obișnuite de bucătărie, făcându-l ideal pentru casă. Cu ajutorul senzorilor interni și externi avansați și al algoritmilor de planificare bazați pe AI, Chef-ul Bot lucrează alături de o persoană în condiții de siguranță maximă.

LiDAR Light Detection And Ranging sau laser detection and ranging. Este o tehnologie ce măsoară distanța dintre țintă și dispozitiv cu ajutorul unei raze laser. LiDAR utilizează senzori activi care furnizează propria lor sursă de iluminare. Sursa de energie atinge obiecte, iar energia reflectată este detectată și măsurată de senzori.

Brațul robotic include un senzor LiDAR și un detector de lumină ambientală. Utilizatorii pot interacționa cu brațul robotic folosind comenzi vocale simple și intuitive. Între timp, platforma AI și abilitățile de învățare a mașinilor din Bot Chef permit utilizatorilor să programeze cu ușurință noi sarcini prin controale vocale creând astfel noi „abilități”. Noile competențe pot fi descărcate, personalizate și partajate ca parte a ecosistemului online, oferind posibilități nesfârșite în bucătărie. Pentru a amesteca într-o oală de supă, de exemplu, un utilizator poate descărca abilitatea de „agitare” din ecosistemul de competențe. Bot Chef poate înțelege în mod autonom locația obiectelor. Astfel utilizatorul îi poate spune unde să găsească lingura care să o folosească la amestecat.

Frigiderul Chef Garden cu multe funcții inteligente

Chef Garden. Este un nou frigider ce include o grămadă de funcții inteligente, incluzând automat stabilirea temperaturii, umidității și iluminării pentru a crește plantele esențiale chiar în interiorul frigiderului.

Mulți bucătari sau pasionați de gătit vor să folosească numai ingrediente proaspete, provenite din surse proprii sau locale. Când vine vorba de fructe și legume, cele mai proaspete și cele mai aromate sunt cultivate acasă. Chef Garden, va debuta la KBIS, își propune să ofere o experiență inedită de masă în confortul casei voastre. Este dotat cu Inteligență Artificială, cu o platformă AI care produce fără efort fructe și legume proaspete, fără pesticide, pe tot parcursul anului.

Chef Garden se integrează perfect cu generația viitoare a Samsung Family Hub, utilizând conexiunile de alimentare și apă deja furnizate la frigider. Pentru a-și dezvolta plantele, utilizatorii pot alege dintr-o mare varietate de capsule de semințe și le pot plasa în Zona de Cultivare, care aplică tehnologia fogponics pentru a crea o ceață nutritivă care furnizează apă și substanțe nutritive plantelor, economisind apă și păstrând interiorul curat. Chef Garden poate controla condițiile pentru a asigura un mediu optim pentru creștere, făcând previziuni despre starea de creștere și controlul timpului de recoltare. Datorită integrării sale cu Family Hub, platforma poate recomanda, de asemenea, rețete bazate pe fructele și legumele gata pentru recoltare, precum și produsele aflate deja în frigider.

Dispozitive GEMS pentru diferite probleme de mobilitate

GEMS: Pentru a ajuta la întărirea musculaturii. Corpul nostru este casa noastră, iar mușchii puternici sunt vitali pentru a asigura că acestă casă funcționează fără probleme. Samsung GEMS a fost inițial dezvoltat pentru a ajuta persoanele în vârstă să-și îmbunătățească mobilitatea prin aplicarea unor forțe de asistare la articulațiilor membrelor inferioare, sincronizate cu mișcările lor. GEMS are trei versiuni, fiecare asistând o articulație diferită. GEMS-H (hip) pentru șold, GEMS-K (knee) pentru genunchi și GEMS-A (ankle) pentru gleznă.

Studiile clinice aprofundate pentru GEMS-H au arătat că poate îmbunătăți eficiența și stabilitatea mersului. Duc astfel la un mers mai dinamic și mai echilibrat, precum și o reducere a consumului de energie necesar mersului. Samsung a extins domeniul de aplicare de la reabilitare la furnizarea de asistență medicală proactivă pentru utilizatorii de zi cu zi.

GEMS-K a fost conceput pentru a reduce încărcătura de la articulația genunchiului. Este principala cauză a durerii la genunchi când o persoană se ridică în picioare sau merge pe scări. GEMS-K va oferi o anumită ușurare pacienților cu osteoartrita în timp ce își îndeplinesc sarcinile zilnice.

GEMS-A a fost conceput pentru a sprijini articulația gleznei. Ajută utilizatorul când merge și își ridică picioarele în mers. Ajută la menținerea sigură pe picioare pentru cei care suferă de hemiplegie cauzată de diferite traumatisme accidentale.

Seria GEMS este supusă unei inovații continue, cu îmbunătățiri constante în ceea ce privește confortul, accesibilitatea și personalizarea. Apar permanent tehnologii de vârf în robotică, biomecanică și AI iar acestea sunt implementate în GEMS.

Aspiratoare dotate cu Inteligență Artificială

Samsung Bot Air și Bot Clean. Aspiratoare care utilizează inteligența artificială. Robotul Samsung Bot Clean, folosește LiDAR și poate informa proprietarul despre starea sa după ce a terminat curățarea casei. Lucrările la domiciliu pot părea o sarcină fără sfârșit. În plus, s-ar putea să nu știți dacă v-ați orientat spre locul potrivit sau ați aspirat același loc în mod repetat, în timp ce uitați colțurile greu de atins.

Folosind senzori în toată casa pentru a măsura calitatea aerului, Samsung Bot Air se va deplasa direct la sursa de aer infestată și va începe purificarea zonei. Utilizatorii pot vedea îmbunătățirea în timp real a calității aerului din interior prin efectele intuitive de iluminare aflate pe aspirator, care merg de la roșu pentru calitatea aerului proastă la verde pentru aerul proaspăt. Bot Clean este un aspirator robotizat inteligent si interactiv care duce curățarea în casă la un nou nivel. Dispozitivul utilizează senzori LiDAR pentru a naviga în camera în mod autonom.