Întâlnire în Silicon Valley între șefii companiilor Samsung și Tesla

177
Intalnire in Silicon Valley intre sefii companiilor Samsung si Tesla
Sursă foto: via TheKoreaHerald

Întâlnirea de gradul unu între șefii Samsung și Tesla provoacă speculații cu privire la noul parteneriat privind cipurile pentru conducerea autonomă. Președintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong, s-a întâlnit săptmâna trecută cu CEO-ul Tesla, Elon Musk. Întâlnireea a avut loc la complexul de cipuri al gigantului tehnologic coreean din Silicon Valley. Șefii celor două companii au discutat modalități de consolidare a cooperării în viitoarele industrii tehnologice.

Întâlnirea a avut loc în timpul călătoriei șefului Samsung lui Lee în SUA. A fost fost prima între șeful gigantului sud-coreean de cipuri și producătorul american de vehicule electrice. Potrivit The Korea Herald, în timpul întâlnirii cei doi lideri au convenit să continue schimburile pentru dezvoltarea tehnologiei de ultimă generație, în special pe cipuri pentru vehicule complet autonome. Cele două companii caută în prezent modalități de a coopera în dezvoltarea tehnologiilor legate de IT. Este vorba în special despre semiconductori pentru vehicule autonome.

Întâlnire la nivel înalt între Samsung și Tesla

A fost prima dată când șefii Samsung și Tesla au avut o întâlnire personală. La întâlnire au mai participat participat și directorii de top ai Samsung și Tesla. Cele două companii au mai colaborat pentru a dezvolta cipuri de conducere autonomă din 2019. Dar compania TSMC din Taiwan a fost principalul furnizor de cipuri pentru mașinile Tesla până acum. Odată cu cea mai recentă întâlnire se pare că Samsung va asigura mai multe comenzi de cipuri pentru Tesla. În prezent, Samsung produce cipuri avansate pentru Nvidia și Mobileye.

Samsung a trecut recent la procesul de producție de 4 nanometri pentru cipuri destinate vehiculelor autonome. Compania caută, de asemenea, să se extindă și să găsească noi parteneri în sectorul vehiculelor autonome și să crească proporția vânzărilor nemobile cu mai mult de jumătate până în 2027.

Research and Markets a fost fondată în 2002 și are sediul în Dublin, Irlanda. Compania oferă cele mai recente date despre piețele internaționale și regionale, industrii cheie, companii de top și produse noi din peste 172 de țări din lume.

Potrivit firmelor de cercetare Strategy Analytics și Research and Markets, piața globală de cipuri pentru automobile este în creștere. Este de așteptat să crească la 400 de miliarde USD în 2024 și 700 de miliarde de dolari în 2028. Pe măsură ce sectorul auto își continuă trecerea către vehicule electrice și autonome, numărul și tipurile de cipurile folosite sunt de așteptat să fie diversificate, au spus firmele de cercetare.

Șeful Samsung s-a întâlnit în SUA și cu directori Google, Microsoft și Nvidia

Lee l-a însoțit pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol ca parte a unei delegații de afaceri din Coreea în SUA. După vizita de stat a președintelui, Lee a rămas în țară pentru a se întâlni cu aproximativ 20 de directori generali ai companiilor globale, inclusiv Google, Microsoft, Nvidia și Johnson & Johnson.

În timpul întâlnirilor, șeful Samsung a împărtășit viziunile companiei pe termen mediu și lung cu liderii acestor companii. Au fost discutate modalități în care aceștia ar putea coopera pentru a conduce industrii futuriste, a declarat o sursă care cunoaște întâlnirile, sub rezerva anonimatului.

Lee Jae-yong s-a concentrat, de asemenea, pe consolidarea rețelei globale a Samsung pentru viitorii săi factori de creștere centrați pe cipuri de sistem, baterii secundare, servicii de rețea de generația a șasea, inteligență artificială și biotehnologie.