Intel și Samsung lansează un laptop „glisant” cu ecran extensibil

256
Intel si Samsung lanseaza un computer glisant cu ecran extensibil
Sursa foto: Stephen Shankland/CNET

În timpul evenimentului Intel Innovation 2022 care a avut loc în 27 – 28 septembrie la San Jose, California, Samsung a prezentat ceva interesant. Un dispozitiv cu un ecran rulabil de 17 inch (43,18 centimetri), un hibrid tabletă – laptop, primul de acest tip. Din câte se pare este rezultatul unei colaborări Intel și Samsung.

Intel și Samsung au o altă idee nouă despre cum să facă un PC. Un dispozitiv „glisant” cu un ecran care se extinde la o dimensiune mult mai mare atunci când trageți de margine. La San Jose, JS Choi, liderul diviziei Samsung Display a prezentat un dispozitiv cu ecran „glisant” care poate fi extins trăgând o margine, de la o diagonală de 13 inch (33,02 centimetri) la o diagonală de 17 inch.

Lipsit de tastatură, computerul glisant arăta mai degrabă ca o tabletă, potrivit CNET. Dar, având o diagonală a ecranului cuprinsă între 13 inch și 17 inch, are o dimensiune mai mare ca un laptop. Directorul executiv al Intel, Pat Gelsinger și JS Choi, liderul diviziei Samsung Display, au prezentat marți dispozitivul la conferința Intel Innovation.

Intel și Samsung colaborează pentru lansarea unui laptop extensibil

Samsung a prezentat o demonstrație rapidă pe scenă cu CEO-ul Intel, Pat Gelsinger. Ecranul are aceeași dimensiune ca laptopurile pliabile de 17 inch, dar pur și simplu apăsați pe o parte pentru a rula ecranul înapoi în corp. Samsung nu a anunțat când va apărea afișajul sau în ce dispozitive, dar probabil va fi în curând.

Fiind prezentat la Intel Innovation 2022 acest ecran se va afla într-un viitor computer portabil tabletă/laptop produs în colaborare de Intel și Samsung. Nu este prima data când cei doi giganți mondiali colaborează. Chiar în acest an șefii celor două companii s-au întâlnit în Coreea în vederea colaborării în materie de cipuri.

Intel are și un muzeu. A fost deschis publicului în 1992. Muzeul de 10.000 m² este vizitat de aproximativ 100.000 de oameni pe an și este situat la sediul Intel. Expozițiile prezintă istoria Intel ca unul dintre pionierii Silicon Valley.

Trecând de la telefoanele pliabile, laptopurile pliabile au fost o tendință în 2022 cu mașinării precum Asus Zenbook 17 Fold. Dar, ca de obicei, Samsung merge mai departe cu un design diferit. În loc să pliați dispozitivul, veți derula ecranul pentru a-l extinde. Până unde merge această colaborare Intel și Samsung, ce caracteristici și specificații va avea noul laptop, este prea devreme ca să știm.

Dispozitivul va satisface nevoile atât pentru un ecran mare, cât și pentru portabilitate, a spus Gelsinger. Este o demonstrație a ceea ce este posibil cu tehnologia de afișare OLED care este construită pe un substrat flexibil din plastic.