Un tribunal rus a anulat interdicția vânzării de telefoane Samsung în Rusia

302
Un tribunal rus a anulat interdictia vanzarii de telefoane Samsung in Rusia
Sursa Foto: via lawyer-monthly.com

În octombrie anul trecut Curtea de Arbitraj din Moscova a emis o hotărâre care interzice filialei ruse a Samsung Electronics să vândă o mare parte din modelele de smartphone-uri Samsung în Rusia. Compania a nevoită să stopeze importul și vânzarea a 61 de smartphone-uri care încălcau brevetele deținute de SQWIN SA.

Acum un tribunal rus a anulat hotărârea anterioară din octombrie, conform Lawyer-monthly. Procesul a fost intentat de compania elvețiană cu sediul în Neuchâtel, SQWIN SA. Compania SQWIN SA, axată pe servicii financiare, susține că sistemul mobil de plată al companiei încalcă brevetul său de sistem de plată electronică înregistrat în Rusia. Nu este foarte clar dacă cele 61 de modele au fost eliminate de pe piața rusă de la hotărârea anterioară.

Interdicția vânzării de telefoane Samsung în Rusia anulată

În urma hotărârii justiției ruse de anul trecut, gigantul coreean avea interzis să importe și să vândă 61 de modele de smartphone-uri în Rusia din cauza sistemului Samsung Pay. Lista de 61 de modele include inclusiv unele dintre cele mai bune telefoane Samsung din 2021. Samsung și-a introdus sistemul de plăți online Samsung Pay în 2015. Sistemul mobil de plată al companiei coreene a fost lansat pe piața rusă în anul următor, fiind foarte bine primit acolo.

Fiecare smartphone Galaxy care acceptă Samsung Pay era eligibil din punct de vedere tehnic pentru interdicția la nivel național. Din fericire compania sud-coreeană a avut opțiunea de a contesta decizia. Și, pe 31 ianuarie, Curtea de Arbitraj din Moscova a respins cererea SQWIN SA. Curtea din Moscova a decis că SQWIN nu a demonstrat că Samsung a acționat cu rea-credință.

În iunie 2021 Moscova avea 79 de miliardari care dețineau aproximativ 420,6 miliarde USD. Pe primul loc a fost Beijing cu 100 de miliardari (484,3 miliarde USD); și New York cu 99 miliardari care dețineau ~560,5 miliarde USD.

Un avocat al companiei coreene a adăugat că SQWIN SA nu a furnizat suficiente probe instanței pentru a demonstra că Samsung a încercat să monetizeze invenția descrisă în brevet. SQWIN SA a refuzat să comenteze despre această hotărâre a instanței ruse.