Apple iPad Pro cu ecran Samsung OLED va fi lansat în 2024

263
Apple iPad Pro cu ecran Samsung OLED va fi lansat în 2024
Sursă foto: hdblog.it

Au existat zvonuri cu privire la o lansare în 2022 a unui Apple iPad Air cu ecran Samsung OLED. Dar, din păcate, acest lucru a fost amânat, conform reputatului analist din industrie Ming-Chi Kuo. Conform unei informații venită de la The Elec, Samsung poate furniza ecrane OLED pentru iPad-uri, dar are nevoie de o comandă substanțială de la Cupertino pentru ca acest lucru să se întâmple.

Se pare că acum ne îndepărtăm mai mult de lansarea unui Apple iPad cu ecran Samsung OLED. Conform HDBlog, Samsung va prelua comanda Apple doar dacă este suficient de mare pentru a fi viabilă financiar. La începutul planului, Samsung a vrut să realizeze un ecran OLED cu un singur strat pentru iPad-uri, dar Apple a vrut o structură cu două straturi. Structura cu două straturi (dual-stack) va permite o luminozitate mai mare a afișajului, precum și un nivel mai bun de durabilitate. Dar, desigur, asta înseamnă că și costul va crește, așa că acest lucru a dus la abandonarea planului.

Apple iPad Pro din 2021 are afișaj Liquid Retina nu Samsung OLED

Cu toate acestea, acum, există o schimbare în situație. Potrivit The Elec, Samsung Display ar putea reduce costul panourilor OLED cu două straturi de care Apple are nevoie pentru viitoarele iPad-uri. Dar acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă compania va achiziționa utilaje noi. Este vorba despre un utilaj de dispoziție verticală și FMM (Fine Metal Masks) – tehnologie cheie pentru realizarea panourilor OLED despre care vorbim. Mașinile necesare companiei Samsung vor permite depunerea mai precisă a materialelor organice pe substratul panoului. Cu alte cuvinte, ar ajuta destul de mult la reducerea costurilor pentru panourile Samsung OLED de generație 8.5 (2200x2500mm).

Ideea este că, dacă Apple plasează o comandă suficient de mare către Samsung Display, gigantul tehnologic din Coreea ar putea finaliza un plan de cheltuieli în al doilea trimestru al anului și ar putea începe să comande mașinile și echipamentele necesare în Q3 2022. Dacă acest lucru merge conform planului, echipamentul ar putea fi livrat la Samsung cândva în 2023. În acest fel ne așteptăm la un Apple iPad cu ecran Samsung OLED în 2024. Ei bine, asta dacă Apple decide să plaseze o comandă mare la Samsung Display.

OLED – Organic Light-Emitting Diode. Este o componentă în formă de folie foarte subțire și luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. Cu această tehnologie ecranul poate afișa un negru mai profund și culori mai intense.

Cu toate acestea, Samsung Display nu este singura companie care ar putea furniza Apple panouri OLED. LG Display se pare că lucrează și ea la ecranele OLED de care Apple are nevoie pentru iPad-uri. LG Display a furnizat în ultimii ani ecrane OLED și pentru iPhone-uri.

Și BOE intră în discuție pentru ecrane OLED la iPad-uri

Există un al treilea furnizor care ar putea furniza panouri OLED pentru iPad-uri, compania chineză BOE. Această companie fabrică deja ecrane de 6,1 inch pentru iPhone-urile mai accesibile. Aceste ecrane nu necesită tehnologie LTPO pentru o rată de reîmprospătare ridicată. Se pare că această linie de producție va produce ecrane OLED pentru telefoane, tablete, laptopuri și chiar mașini. Linia BOE funcționează cu tehnologia de generație 8.5 Gen menționată mai sus. Posibil, BOE va reuși să producă și o structură dual-stack.

Acest lucru ar putea însemna că BOE să fie un alt candidat pentru panourile de afișare OLED pentru iPad-uri. Deoarece toate acestea discuții încă în desfășurare, este destul de greu de spus în acest moment ce se va întâmpla și când vom vedea un Apple iPad cu un panou OLED. Până acum, chiar și cel mai premium iPad Pro din 2021 nu are un afișaj OLED, ci în schimb Liquid Retina XDR mini-LED LCD. Desigur, afișajul OLED ar putea însemna un negru mai profund și o experiență generală de vizionare mai bună.

Nu trebuie să uităm că Apple a apelat la Samsung Display pentru ecranele modelelor Apple iPhone Pro din ultimii ani. Chiar dacă și atunci LG Display și BOE au fost în competiție, aceste două companii nu s-au putut ridica la nivelul de calitate al ecranelor produse de subsidiara Samsung.