Samsung va furniza aproape 80% din afișajele OLED pentru iPhone 12

637
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung este cel mai mare producător de panouri OLED pentru smartphone-uri și face cel mai bun ecran OLED din industrie. Compania oferă ecrane OLED pentru diverse mărci, inclusiv Apple, Huawei, OnePlus, OPPO și Xiaomi. Cu toate acestea, au fost zvonuri la începutul acestui an că firma sud-coreeană ar putea pierde contractul de ecrane OLED pentru iPhone-urile Apple în favoarea companiilor BOE și LG. Acum Samsung furnizează 80% din ecranele OLED pentru seria iPhone 12.

Lucrurile s-au lămurit, Samsung Display va furniza cele mai multe ecrane OLED pentru iPhone-urile companiei Apple. Gigantul american cunoaște ce poate Samsung Display în materie de ecrane și chiar dacă acestea sunt mai scumpe nu vrea să renunțe la afișajele produse de compania sud-coreeană. Rivalitate, rivalitate, dar calitatea ecranelor OLED produse de Samsung Display bate orice altceva de pe piață.

80% din ecranele de pe seria Apple iPhone 12 vor fi livrate de Samsung

Conform unei informații provenite de la SamMobile, Samsung Display a acaparat 80% din toate comenzile de ecrane OLED de la Apple pentru viitoarele sale smartphone-uri. BOE din China și LG Display din Coreea de Sud vor completa cu restul de 20% din panourile OLED.

Samsung Display a fost furnizorul exclusiv de afișaje OLED pentru iPhone X în 2017. Cu toate acestea, Apple a adăugat LG în mix în 2018 pentru iPhone Xs și Xs Max. În acest an, producătorul de iPhone-uri adaugă BOE ca al treilea furnizor, în efortul de a-și diversifica lanțul de aprovizionare.

Apple are sediul în Cupertino, California și a fost fondată în 1 aprilie 1976. În toate reclamele și imaginile cu telefoanele iPhone este afișată ora 9.41 AM! Este ora la care Steve Jobs a lansat primul iPhone în 2007. Cea mai scumpă componentă a unui iPhone este Retina Display, produsă de Samsung!

Conform mai multor informații Apple va trece complet la ecranele OLED pentru prima dată cu seria iPhone 12. Pot exista patru variante de Apple iPhone 12: iPhone 12, 12 Max, 12 Pro și Pro Max. IPhone 12 Max cu diagonala de 5,4 inch și iPhone 12 Max cu diagonala de 6,1 inch vor avea ecrane cu rata de actualizare de 60Hz. Modelele iPhone 12 Pro cu diagonala de 6,1 inch și Pro Max de 6,7 inch ar putea avea ecrane cu o rată de actualizare de 120Hz.