iSIM va urma lui eSIM pe viitoarele telefoane Samsung Galaxy

377
iSIM va urma lui eSIM pe viitoarele telefoane Galaxy
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung este aproape de a încheia actualizarea One UI 5.1 pentru smartphone-urile și tabletele sale. Această actualizare aduce îmbunătățiri semnificative și funcții noi la interfața de utilizare, cum ar fi un design rafinat, performanță îmbunătățită, opțiuni de accesibilitate îmbunătățite și multe altele. Cu toate acestea, compania mai are și alte preocupări, una dintre ele fine trecerea de la eSIM la iSIM.

Tocmai începem să trecem de la cardurile Nano SIM la cele eSIM. Dar se pare că eSIM este deja gata să fie înlocuit cu o tehnologie mai avansată care va face telefoanele mai compacte și va oferi o eficiență energetică îmbunătățită. Qualcomm a anunțat că aduce compatibilitatea iSIM cu viitoare cipuri Snapdragon.

iSIM este integrat în procesorul dispozitivului

Anul trecut, compania Samsung în colaborare cu Qualcomm a prezentat o versiune special modificată a lui Galaxy Z Flip 3 pentru a demonstra iSIM. Anul acesta, compania Qualcomm a integrat iSIM în procesorul Snapdragon 8 Gen 2. Versiunea iSIM a Snapdragon 8 Gen 2 a primit certificarea GSMA și oferă același nivel de securitate ca eSIM. În acest fel ar trebui să elimine toate preocupările legate de siguranță.

Un iSIM este de 100 de ori mai mic decât Nano SIM și, de asemenea, mult mai eficient din punct de vedere energetic. În comparație cu o cartelă Nano SIM (care măsoară 12,3 x 8,8 mm), un iSIM este de 100 de ori mai mic. Măsoară mai puțin de 1 milimetru pătrat și se află în interiorul unui procesor precum Snapdragon 8 Gen 2. Avantajul său principal este că elimină necesitatea unui slot pentru card SIM, potrivit SamMobile. Astfel spațiul rămas liber poate fi folosit pentru altceva, cum ar fi un difuzor mai bun sau un motor suplimentar cu vibrații. De asemenea, lipsa unui slot poate face telefonul și mai rezistent la praf și apă.

eSIM sau embedded-SIM – modul de identitate al abonatului încorporat. iSIM (integrated SIM – SIM integrat) preia toate funcțiile eSIM și le încorporează în procesor. eSIM este încorporat separat în dispozitiv.

În plus, Qualcomm spune că iSIM este mult mai eficient energetic decât un eSIM sau o cartelă Nano SIM. În acest fel va rezulta o durată de viață îmbunătățită a bateriei. Qualcomm și Thales au început să prezinte capabilitățile iSIM-ului în versiunea modificată a Snapdragon 8 Gen 2. Aproximativ 300 de milioane de telefoane compatibile iSIM, inclusiv viitoarele telefoane Samsung Galaxy, vor fi livrate până în 2030.