Senzor Samsung ISOCELL Vizion 3D ToF pentru Galaxy S21

754
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung a lansat recent patru noi senzori foto ISOCELL. Cu noua tehnologie ISOCELL de 0,7 μm, Samsung intenționează să extindă ofertele de înaltă rezoluție la smartphone-urile obișnuite. Dar, pe lângă acești senzori foto, Samsung dezvoltă propriul său senzor numit ISOCELL Vizion 3D ToF. Probabil este destinat pentru seria Galaxy S21 care este așteptată la începutul anului 2021.

Samsung Galaxy S20+ și S20 Ultra, lansate la începutul acestui an, au fost ambele echipate cu o cameră Time-of-Flight (ToF), cunoscută și sub denumirea de Camera DepthVision de către Samsung. Un senzor ToF este o cameră 3D care poate măsura adâncimea și distanța față de obiecte utilizând lumina reflectată de obiect. Acest senzor poate fi folosit și pentru a crea un efect bokeh în fotografii. Un senzor ToF poate fi implementat pe partea din față și din spate a unui telefon. Unele funcții care au apărut de la această cameră ToF sunt funcția video Live Focus, caracteristica Quick Measure și scanerul 3D. Acum vom avea un ISOCELL Vizion 3D ToF.

ISOCELL Vizion 3D ToF brevetat ca nume de marcă de Samsumg

Deși Samsung produce proprii senzori de imagine, producătorul coreean a anunțat săptămâna trecută o serie de noi senzori ISOCELL, senzorul ToF nu este fabricat de Samsung. Acest senzor vine de la Sony. Cu toate acestea, Sony a semnat un contract exclusiv cu Apple (gândiți-vă la senzorul LiDAR), astfel încât doar varianta indirectă, mai puțin bună, este încă disponibilă pentru Samsung.

La modelul Samsung Galaxy Note 20 Ultra, acest senzor ToF a fost omis, în schimb a fost integrat un sistem cu autofocus laser. Dar, conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital, Samsung ISOCELL Vizion 3D ToF este pe drum.

Ce înseamnă acest lucru pentru Samsung Galaxy S21, care este așteptat anul viitor? Nu mai trebuie să ne așteptăm la un smartphone Samsung cu cameră ToF în viitor? Dar senzorul ToF va reveni probabil, deoarece o nouă cerere de marcă comercială arată că Samsung își dezvoltă propriul senzor ToF, numit ISOCELL Vizion 3D ToF.

ToF – Time of Flight sau timpul de zbor. Luminează fața și apoi măsoară durata de timp necesară pentru ca lumina să revină la senzor. Folosind aceste informații, senzorii pot măsura adâncimea și pot crea o hartă 3D a unui mediu, a unei fețe.

La 18 septembrie 2020, Samsung Electronics a depus o marcă comercială pentru „ISOCELL Vizion”. Cererea a fost depusă în Europa la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) și încadrată în clasa 9.

Descrierea mărcii comerciale Samsung ISOCELL Vizion: senzori optici Time-of-Flight (TOF) pentru smartphone-uri; sistem de recunoaștere facială cuprinzând senzori optici TOF, modelare 3D și măsurare 3D a obiectelor cu senzori TOF; Senzor de viziune dinamică (DVS) în genul senzorilor de mișcare pentru smartphone-uri; senzori de detectare a proximității și senzor de viziune dinamică (DVS) pentru detectarea formei, proximității, mișcării, culorii și comportamentului oamenilor.

Este această tehnologie destinată seriei Galaxy S21?

Din descriere se poate concluziona că ISOCELL Vizion este un senzor ToF. Samsung vrea, probabil, să-și dezvolte propriul senzor Time-of-Flight, cu funcționalități îmbunătățite, desigur. În cele din urmă, senzorul 3D Apple este lăudat pentru precizia sa extremă și raza de acțiune lungă de cel puțin 6 metri. La Samsung, acest lucru este limitat la „doar” 3 metri.

În plus, din descriere se poate observa că acest senzor poate fi utilizat pentru detectarea îmbunătățită a feței. Acest lucru nu este complet nou pentru Samsung, la urma urmei, Galaxy S10 5G și S20+ și S20 Ultra lansate ulterior au și detecție 3D a feței (în combinație cu One UI 2.0).

Deocamdată, nu este clar când Samsung va aplica senzorul ISOCELL Vizion pentru prima dată. Seria Galaxy S21 (Galaxy S30) este așteptată în februarie 2021. Este foarte posibil ca acesta să fie primul model de telefon cu senzor ToF fabricat de Samsung.

Probabil că Samsung S21 va fi din nou echipat cu o cameră de 108 megapixeli, deși se folosește un nou senzor de imagine – și anume ISOCELL HM2. În plus, flagship-ul va fi alimentat de un cip-set și mai puternic. Se așteaptă și îmbunătățirile în domeniul bateriei și noi funcții.

SURSĂLetsgoDigital