Samsung a lansat noi senzori de imagine ISOCELL de 0,7 μm-pixeli

806
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a lansat patru noi senzori de imagine Samsung ISOCELL pentru gama sa de produse de 0,7 μm-pixeli. Aceștia sunt ISOCELL HM2 de 108MP, ISOCELL GW3 de 64MP, ISOCELL GM5 de 48MP și ISOCELL JD1 de 32MP. Cu noua tehnologie ISOCELL de 0,7 μm, Samsung intenționează să extindă ofertele de înaltă rezoluție la smartphone-urile obișnuite.

Samsung aduce noi inovații, precum ISOCELL Plus și Smart ISO, pentru a pune mai mulți pixeli într-un pachet mai mic”. A spus Yongin Park, vicepreședinte executiv al sectorului senzorilor de la Samsung Electronics. „Anul trecut, Samsung a introdus primul senzor de 0,7 μm-pixel și primii senzori de 108 MP. Acum aducem mai multe tehnologii avansate de pixeli la camerele mobile. Sunt o varietate de opțiuni care vor permite imagini de înaltă rezoluție și design-uri mai elegante la dispozitivele mobile”.

Noii senzori ISOCELL pentru camere de generație viitoare

Pentru senzorii de imagine de înaltă rezoluție, chiar și o diferență de 0,1 micrometri (μm) / pixel poate avea un impact semnificativ asupra dimensiunii globale a senzorului, precum și a înălțimii modulului camerei. Cu pixeli de 0,7 μm, cei mai noi senzori de imagine Samsung sunt cu până la 15% mai mici decât senzorii de 0,8 μm cu aceeași rezoluție și reduc înălțimea modulului camerei cu până la 10%. Factorii de formă mai mici oferă producătorilor de smartphone-uri mai multă flexibilitate. Astfel se pot adăuga noi caracteristici pe dispozitivele de generație următoare.

Pentru a colecta o cantitate mai mare de lumină și a crește capacitatea Samsung a încorporat tehnologiile sale avansate ISOCELL Plus și Smart-ISO, optimizate special pentru 0,7μm. ISOCELL Plus păstrează lumina recepționată cu o structură asemănătoare peretelui în jurul pixelului. Smart-ISO folosește lumina primită, ajustând inteligent ISO în mod corespunzător pentru o expunere optimă.

Samsung și-a anunțat prima dată tehnologia ISOCELL în 2013. Samsung a introdus primul senzor de imagine de 1,0 um-pixel din industrie în 2015 și un senzor de 0,9 pixeli în 2017. În iunie 2018, Samsung a introdus ISOCELL Plus.

În cele mai recente produse de 0,7 μm care urmează să fie introduse la sfârșitul acestui an, Samsung va începe lansarea unei tehnologii îmbunătățite a pixelilor, ISOCELL 2.0. Aceasta permite performanțe excelente, în ciuda provocărilor cu dimensiunile pixelilor tot mai mici. Noua tehnologie aduce o sensibilitate mai mare la lumină de până la 12% comparativ cu tehnologia actuală ISOCELL Plus.

Noua gamă de senzori Samsung de 0,7 μm

  • ISOCELL HM2 este cel de-al treilea senzor de imagine Samsung de 108MP, după modelele HMX și HM1. Senzorul de 108MP este cu 15% mai mic decât cel de 0,8 μm și reduce înălțimea modulului camerei cu 10%. HM2 prezintă Super PD, o soluție de focalizare automată mai rapidă și mai eficientă pentru detectarea fazelor. Senzorul vine cu o tehnologie de binning de nouă pixeli, precum și cu zoom de 3x fără pierderi.
  • ISOCELL GW3 este un senzor de imagine de 64MP optimizat pentru dispozitive mainstream. Datorită dimensiunii mai mici a pixelilor, dimensiunea optică a GW3 este aproape identică cu cea a senzorului de imagine Samsung de 0,8 μm 48MP. În plus față de tehnologiile Tetracell și Smart ISO, GW3 este ideal pentru stiluri de viață active, oferind stabilizare electronică a imaginii. Senzorul de imagine acceptă înregistrarea video la o rezoluție de până la 4K la 60 de cadre pe secundă.
  • ISOCELL GM5 este un senzor de imagine versatil de 48MP pentru utilizare în camere telefoto sau cu unghi ultra-wide. Atunci când este utilizat ca senzor telescopic optic de 5x pentru zoom înclinat, GM5 profită din plin de dimensiunea compactă a pixelilor de 0,7 μm care minimizează umflătura camerei. Pentru fotografii ultra-late, GM5 acceptă înregistrări full-HD de mare viteză la 480 fps.
  • ISOCELL JD1 este cel mai mic senzor de imagine de 32MP din industrie la 1 / 3,14-inch. Este ideal pentru smartphone-urile cu afișaje fără rame cu un orificiu pentru camera foto. Poate fi folosit și pentru telefoanele un mecanism pop-up motorizat pentru o cameră foto frontală.

Samsung ISOCELL HM2, GW3 și JD1 sunt în prezent în producție de masă iar GM5 este în testare, conform NewsSamsung.