ISOCELL Zoom Anyplace și E2E AI Remosaic pe camera de 200 MP

205
ISOCELL Zoom Anyplace si E2E AI Remosaic pe camera de 200MP
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a lansat pentru prima dată un senzor de imagine de 200 de megapixeli în 2021. De atunci, compania a fost lider în domeniu, lansând continuu noi produse și a îmbunătățit în continuare camera de 200 MP. Astfel de evoluții includ aplicarea Dual-VTG și Tetra 2 pixeli, care au îmbunătățit mult tehnologia pixelilor. Între timp, Samsung a continuat să introducă noi soluții pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de înaltă rezoluție. Câteva dintre aceste soluții prezintă un interes deosebit pentru utilizatorii de smartphone-uri pasionați de foto și video. Este vorba despre ISOCELL Zoom Anyplace și E2E AI Remosaic care ajung pe camera Samsung de 200 MP.

Cea mai recentă funcție video a Samsung, ISOCELL Zoom Anyplace, oferă utilizatorilor mai multă libertate și creativitate pe smartphone-urile lor. Cu ISOCELL Zoom Anyplace pe camera de 200 MP, utilizatorii pot selecta subiectul dorit, iar camera îl va urmări și filma automat. Până acum, utilizatorii au fost nevoiți să se concentreze pe subiectul în mișcare atunci când înregistrau un videoclip.

ISOCELL Zoom Anyplace pe camera de 200 MP

Cu ISOCELL Zoom Anyplace și motorul Qualcomm AI, camera găsește un subiect în mișcare și îl urmărește fără să piardă nimic în timpul filmării. Subiecții care se mișcă rapid sunt împiedicați să iasă în afara ecranului. În plus, videoclipurile pot fi filmate cu mai puține mișcări ale telefonului. Această caracteristică se aplică și zonelor mărite cu rezoluție înaltă. ISOCELL Zoom Anyplace preia sarcinile implicate în urmărirea subiecților în mișcare în timp ce înregistrează videoclipuri, iar utilizatorii se pot bucura pur și simplu de scena din fața lor cu proprii lor ochi.

Anterior, dacă utilizatorii au realizat un videoclip pe ecran complet și au mărit un subiect, secțiunea mărită suferea din cauza calității video. Acum, ISOCELL Zoom Anyplace permite utilizatorilor să capteze simultan întregul câmp vizual și zonele mărite pe video. Mai mult, atât vizualizările pe ecran complet, cât și cele mărite pot fi filmate în același timp, păstrează o rezoluție ridicată.

Această capacitate de a realiza fotografii pe ecran complet și de aproape în același timp este incredibilă. Deblochează potențialul creativ oferind versatilitatea de a înregistra o scenă în mai multe moduri. Astfel creatorii pot filma din mai multe unghiuri, mai liber și mai dinamic. Chiar dacă subiectul ales se află pe marginea ecranului, utilizatorii pot mări pe el fără a modifica unghiul filmării. Cu alte cuvinte, utilizatorii pot mări oricum doresc, potrivit Samsung Newsroom. Dacă doresc să facă o fotografie mărită pe un subiect și apoi să micșoreze, pot. Dacă vor să facă invers, pot face și asta. Funcțiile permit o gamă mai largă de alegeri în timpul filmării, ceea ce îmbunătățește experiența utilizatorului.

ISOCELL Zoom Anyplace și E2E AI Remosaic pentru videoclipuri și fotografii incredibile

Pe lângă ISOCELL Zoom Anyplace ca soluție video, Samsung introduce Remosaic AI end-to-end (E2E) pentru efectuarea de fotografii. În prezent, pașii pe care îi urmează camera de 200 MP pentru procesarea imaginilor după fotografiere sunt: ​​ieșirea datelor brute are loc înaintea unui remosaic, care duce apoi la procesarea semnalului de imagine (ISP) înainte de a termina cu ieșirea imaginii JPEG. În acest proces, toți pașii au loc în succesiune.

E2E AI Remosaic îmbunătățește procesul, permițând ca remosaic și ISP să aibă loc simultan. Cu alte cuvinte, E2E AI Remosaic preia un proces care are loc în succesiune și îl face să aibă loc în paralel. În acest fel reduce latența remosaicului cu până la jumătate. Rezultatul final este un timp mai rapid de procesare a imaginii. În acest fel timpul de fotografiere a imaginilor de 200 MP este redus și calitatea imaginii îmbunătățită. Din acest motiv, fotografiile realizate vor avea detalii și culori mai bogate.

Pe baza progreselor realizate cu ISOCELL Zoom Anyplace pentru video și E2E AI Remosaic pentru captarea imaginilor, Samsung face progrese majore în transformarea experiențelor video și foto. Datorită unor astfel de soluții camera Samsung ISOCELL de 200 MP a progresat foarte mult. Cu toate acestea, astfel de progrese fac parte dintr-un plan pe termen lung. Samsung continuă să lucreze la soluții care vor îmbunătăți și mai mult experiența utilizatorului.