Istoria firmei Samsung în inovația telefonului mobil

4052

Au trecut 18 ani de când Samsung a prezentat publicului primul său telefon mobil cu o cameră integrată, Samsung SCH-V200. De atunci, aparatele de fotografiat au revoluționat industria smartphone-urilor, iar Samsung a rămas la vârf. De la inovații precum camere rotative, la modul Live Focus care oferă portrete profesionale, Samsung continuă să ridice tot mai sus standardul de fotografiere cu dispozitivele mobile. Vă prezentăm un infografic în care puteți arunca o privire la aparatul de unde a început totul și unde am ajuns acum.

Samsung Galaxy S9 și S9+ sunt primele smartphone-uri de top cu camere cu diafragmă variabilă, oscilând între o deschidere de f / 1,5 și f / 2,4, în funcție de condițiile de iluminare a locului unde facem fotografiile. Compania Samsung este extrem de mulțumită de noua sa creație și, într-adevăr, aceasta este foarte utilă pentru fotografii în medii cu lumină mai puțină.

Samsung a adus și un nou mod de filmare pe Galaxy S9 și S9+ și a detaliat deja toate specificațiile, pentru cei care puneau la îndoială cum pot filma cele două S9. Filmarea Super Slow Motion permite noilor sale nave pilot să înregistreze clipuri de 720p cu 960fps.

În principiu, noul senzor produs de firma sud-coreeană ISOCELL Fast 2L3 de 12MP, care este deja în producția de masă, este responsabil de performanțele noilor camere de pe Galaxy S9.

Este necesară o procesare în 3 etape deoarece filmarea video cu încetinitorul de 960fps produce o cantitate uriașă de cadre care trebuie stocate și procesate rapid. Apoi trimiterea acestor cadre procesate și stocarea lor în memoria RAM a telefonului, necesită o viteză mare, pentru ca în final materialul înregistrat în Super Slow Motion de S9 să poată fi pus la dispoziția privitorului.

Este un pic mai greu să vă obișnuiți cu acest sistem, necesită puțină practică înainte, dar este bine să știți că opțiunea este extraordinară și disponibilă atunci când aveți nevoie de ea.

În acest infografic puteți vedea că este o cale destul de lungă de la, hai să-i zicem acum rudimentarul Samsung SCH-V200, la formidabilul Samsung Galaxy S9+.

Primul telefon cu o cameră foto și bliț produs vreodată, a fost Samsung SCH-V200 și a fost lansat în Coreea de Sud în iunie 2000. SCH-V200 a avut un ecran TFT-LCD de 1,5 inch, iar camera încorporată era de 0,35 megapixeli și era capabilă să facă 20 de fotografii. Trebuia conectat la un computer pentru a descărca fotografiile.

VIAPhoneArena
SURSĂSamsung News