Istoria extraordinară a seriei Samsung Galaxy Note

2754
Istoria extraordinara a seriei Galaxy Note

Seria emblematică Samsung Galaxy Note a făcut primii pași în viață în octombrie 2011, când a fost anunțat Galaxy Note. Samsung Galaxy Note a deschis o pagină de istorie încă din prima zi când a fost lansat. Atunci a început seria de smartphone-uri cu ecran mare ale gigantului tech, care au și un stylus. Primul smartphone Samsung Galaxy Note a fost de fapt luat peste picior și batjocorit când a fost lansat, datorită dimensiunii mari a ecranului și implicit a dispozitivului. Atunci foarte puțini oameni se așteptau, posibil și Samsung să fi avut îndoieli, ca această serie să devină atât de populară.

Seria de smartphone-uri Galaxy Note a reușit să ajungă printre cele mai populare de pe planetă, deoarece Samsung a vândut tone de dispozitive Galaxy Note pe parcursul anilor, iar foarte mulți compară popularitatea seriei Galaxy Note cu cea a seriei Galaxy S, chiar dacă smartphone-urile Galaxy S sunt încă pâinea și sarea companiei Samsung.

Acestea fiind spuse, în acest articol prin intermediul colegilor noștri de la AndroidHeadlines, vom face o mică călătorie în istoria seriei Note. Vom aminti și prezenta pe scurt fiecare telefon Galaxy Note pe care compania l-a anunțat începând cu 2011.

Și a fost să fie începutul: Galaxy Note
Galaxy Note

Galaxy Note. A fost anunțat în 2011 și a fost extrem de mare în comparație cu alte telefoane de pe piață de atunci. Cu un afișaj de 5,3 inch de 1280 x 800, telefonul a avut o lățime de 83 mm. A fost mai lat decât aproape toate celelalte telefoane emblematice din aceste zile, telefoane unele cu dimensiuni de ecran de peste 6 inch. Galaxy Note avea un capac spate din plastic și un buton fizic sub afișaj, împreună cu două butoane capacitive pe lateral. Stiloul era amplasat în interiorul telefonului și accesibil în orice moment.

Dual-Core este un procesor care are două procesoare distincte care funcționează simultan în același circuit integrat. Acest tip de procesor poate funcționa la fel de eficient ca un singur procesor, dar poate efectua operațiuni de până la două ori mai repede. Deoarece fiecare nucleu are cache propriu, sistemul de operare este capabil să gestioneze cele mai multe sarcini în paralel.

Galaxy Note a fost alimentat de procesorul Samsung Exynos Dual-core și avea 1 GB de memorie RAM și cu spațiu de stocare de 16 GB / 32 GB. Dispozitivul a inclus o baterie detașabilă de 2.500 mAh și avea o singură cameră de 8 MP pe spate. O cameră de 2 MP era pe partea frontală a telefonului. Ca sistem de operare a venit Android 2.3.5 Gingerbread, în timp ce ultima actualizare pe care a primit-o a fost Android 4.1.2 Jelly Bean.

Galaxy Note II lansat în 2012
Note II

Samsung Galaxy Note II. Galaxy Note II (de asemenea, menționat ca Galaxy Note 2) a fost anunțat în august 2012 și a lansat o lună mai târziu. Dispozitivul a inclus un buton de acasă mai mic și mai subțire decât predecesorul său, în timp ce două taste capacitive au fost plasate pe fiecare parte a acestui buton. Stylus-ul a fost din nou parte a pachetului, ceea ce este de fapt a fost cazul fiecărui smartphone Galaxy Note. Galaxy Note II a fost realizat din material plastic, ca predecesorul său.

Dispozitivul a prezentat un display de 5,5 inch 1280 x 720 Super AMOLED, împreună cu 2 GB de memorie RAM și 16 / 32 / 64 GB de spațiu de stocare (extensibil). Telefonul a fost alimentat de procesorul Exynos 4412 Quad-Core și a fost dotat cu o cameră de 8 MP pe spate. O cameră de 1,9 megapixeli a fost frontal, în timp ce o baterie de 3.100 mAh a fost de asemenea inclusă în pachet. Android 4.1.1 Jelly Bean a venit preinstalat pe acest telefon, în timp ce Android 4.4.2 KitKat este ultima actualizare pe care a primit-o telefonul.

Galaxy Note III destul de similar cu predecesorul său
Note III

Galaxy Note III. Galaxy Note (sau Galaxy Note 3), a fost anunțat în septembrie 2013 și a fost disponibil în aceeași lună. Acest telefon a fost, de asemenea, fabricat din plastic, și a inclus o baterie detașabilă. Galaxy Note III a fost destul de similar cu Galaxy Note II în ceea ce privește designul. A venit cu Android 4.3 Jelly Bean și a primit versiunea Android 4.4.2 KitKat ca ultima actualizare oficială.

Telefonul a fost livrat cu un display AMOLED de 5,7 inch full HD Super, 3 GB de memorie RAM și 16 / 32 / 64 GB de spațiu de stocare extensibil. Telefonul a fost alimentat de procesorul Exynos 5420 de la Samsung și avea o baterie detașabilă de 3.200 mAh. O cameră de 13 MP la spate și una de 2 MP frontal.

Galaxy Note 4 primul smartphone cu scaner de amprente
Note 4

Galaxy Note 4. Smartphone-ul a fost anunțat în septembrie 2014 și a venit cu o grosime mult mai subțire decât Galaxy Note III. A fost primul dispozitiv Galaxy Note care oferă un scaner de amprente digitale. Scanerul său de amprente a fost amplasat în butonul de acasă, iar de fiecare parte a butonului de acasă avea un buton capacitiv, la fel ca și predecesorii săi.

Galaxy Note 4 a venit cu un display QHD Super AMOLED de 5,7 inch, 3 GB de memorie RAM și 32 GB de spațiu de stocare extensibil. Telefonul a fost alimentat de procesorul Snapdragon 805 Quad-Core și a inclus o cameră de 16 MP pe spate. O cameră de 3,7 MP a fost localizată pe partea frontală a telefonului. Dispozitivul a fost livrat cu o baterie detașabilă de 3.220 mAh, cu suport rapid de încărcare (Quick Charge 2.0). Android 4.4.4 KitKat a fost preinstalat pe acest telefon, iar Android 6.0.1 Marshmallow este ultima actualizare oficială care a aterizat pe telefon.

Împreună cu Galaxy Note 4, Samsung a anunțat încă un smartphone emblematic marca Note, primul său smartphone cu un ecran curbat, Galaxy Note Edge. Acest telefon a avut un afișaj curbat pe partea dreaptă și, în principiu, a introdus modelele de ecrane curbate pentru Samsung. Dispozitivul a fost alimentat de Snapdragon 805 și în afară de diferența de design, telefonul era aproape identic cu Galaxy Note 4, livrat chiar cu un stylus.

Galaxy Note 5 cu îmbunătățiri la memoria RAM și stocare
Note 5

Galaxy Note 5. A fost anunțat în august 2015 și nu a adus cu adevărat la iveală atât de multă schimbare în ceea ce privește designul comparativ cu predecesorul său. Telefonul avea încă un buton fizică acasă / scaner de amprentă, iar acest buton a fost flancat de două taste capacitive, la fel ca pe Galaxy Note 4. Android 5.1.1 Lollipop a fost preinstalat pe Galaxy Note 5, în timp ce telefonul în cele din urmă a fost actualizat la Android 7.0 Nougat.

Galaxy Note 5 a avut procesorul Exynos 7420 Octa-Core și 4 GB de memorie RAM și 32 GB / 64 GB de stocare (fără stocare extensibilă). Dispozitivul a prezentat un display QHD Super AMOLED de 5,7 inch și o cameră principală la spate de 16 MP. O cameră de 5 MP frontal și o baterie de 3.000 mAh nedemontabilă. Telefonul a acceptat încărcarea rapidă de 15 W (încărcare rapidă 2.0) și, de asemenea, încărcarea fără fir.

Galaxy Note 7, primul smartphone din gama Note cu probleme!
Note 7

Galaxy Note 7. Așteptat cu surle și trâmbițe Galaxy Note 7 avea să dezamăgească. A fost anunțat în august 2016 și a fost fabricat din metal și din sticlă. Acest telefon a introdus afișajele curbate față-verso pe linia Galaxy Note. Din nefericire pentru Samsung, Galaxy Note 7 a avut probleme serioase cu bateria iar compania a fost forțată să renunțe la vânzarea după o scurtă perioadă de timp. Unitățile Galaxy Note 7 se auto-aprindeau la scară mare, iar compania a lansat ultima versiune Galaxy Note FE (Fan Edition) pentru Galaxy Note 7.

Galaxy Note 7 a fost alimentat de procesorul Octa-core Exynos 8890 (Snapdragon 820 pentru SUA și China). Telefonul avea 4 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie (extensibilă). Telefonul a fost livrat cu un display QHD Super AMOLED de 5,7 inch și afișajul era compatibil cu HDR10. O cameră de 12 MP a fost inclusă pe spatele telefonului, în timp ce dispozitivul a fost livrat cu o baterie de 3.500 mAh. Android 6.0.1 Marshmallow a fost preinstalat pe telefon.

Samsung Galaxy Note 8 din ce în ce mai performant
Note 8

Galaxy Note 8. A fost primul smartphone din Galaxy Note care nu a inclus butoane capacitive, aceste taste au fost înlocuite cu butoane pe ecran, în timp ce scanerul de amprente al telefonului a fost mutat în spatele dispozitivului. Dispozitivul a fost anunțat în august 2017 și a fost lansat cu margini mult mai subțiri fiind o schimbare semnificativă în ceea ce privește designul față de primul smartphone Galaxy Note. Dispozitivul avea, de asemenea, un afișaj curbat și este făcut din metal și din sticlă.

Galaxy Note 8 are un display QHD+ Super AMOLED de 6,3 inch, memorie RAM de 6 GB și stocare de 64 GB / 128 GB / 256 GB. Telefonul are procesorul Exynos 8895 (Snapdragon 835 în SUA și China), în timp ce o baterie de 3.300 mAh a fost inclusă în pachet. Vine cu încărcare rapidă Quick Charge 2.0, în plus față de încărcarea fără fir. Android 7.1.1 Nougat a fost preinstalat pe Galaxy Note 8. A fost primul smartphone marca Galaxy cu două camere.

Samsung Galaxy Note 9, excelența dusă la suprem!
Note 9

Galaxy Note 9. Smartphone-ul a fost anunțat în august 2018, și a fost destul de similar cu Galaxy Note 8 în ceea ce privește proiectarea, chiar dacă a fost un pic mai siluiet și margini mai înguste. Telefonul este făcut din metal și sticlă, la fel ca predecesorul său și a inclus un scaner de amprente cu la spate, la fel ca Galaxy Note 8. Galaxy Note 9 a fost livrat cu dual-camera la spate (12 megapixeli) și o singură cameră de 8 MP în față.

Android 8.1 Oreo a fost preinstalat pe dispozitiv (acum are Android Pie) și are un ecran QHD+ Super AMOLED de 6,4 inch. Telefonul are memorie RAM de 6GB / 8GB și memorie de 128 GB / 512GB (extensibilă). Procesorul Exynos 9810 (Snapdragon 845 în SUA și China) pune în funcție toate internele. Are o baterie de 4.000 mA cu Quick Charge 2.0 încărcare rapidă, precum și încărcare fără fir.

Samsung Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+
Note 10 și Galaxy Note 10 Plus

Pentru prima dată în 2019 avem două telefoane Galaxy Note, unul mare și unul mai mic. Un Galaxy Note 10+ cu un ecran gigant, o baterie mare și cele mai multe opțiuni pentru fanii Note și un Note 10 mai compact cu un ecran mai mic pentru cei care doresc experiența S Pen într-un factor de formă mai mic și mai compact.

Seria Note 10 oferă o îmbunătățire majoră a designului și stilului. Afișajul se întinde până la margine cu un orificiu central în partea de sus, pentru o singură cameră foto. Acest mic orificiu nu întrerupe o experiența incredibilă pe tot ecranul. Marginile sunt aproape inexistente, iar telefonul este acum considerabil mai subțire și mai ergonomic decât Note 9. Noua culoare Aura Glow este uimitoare, deoarece își schimbă culoarea în funcție de lumina pe care o reflectă și arată excelent.

Sub capotă, seria Note 10 este destul de identică cu seria S10 lansată mai devreme în 2019 cu un procesor Qualcomm Snapdragon 855 sau Exynos 9825, în funcție de piață, precum și o serie de camere foto aproape identice cu S10.

S Pen în 2019 a fost reproiectat, este acum mult mai solid, mai inteligent, cu un design unibody și o gamă vastă de funcții, inclusiv capacitatea de a controla camera prin gesturi.