Julia Kim este noua președintă a Samsung Electronics România și Bulgaria

135
Julia Kim Samsung Electronics Romania si Bulgaria
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics anunță numirea Juliei Kim în funcția de președinte al Samsung Electronics România și Bulgaria. Începând cu luna ianuarie 2022, ea va fi responsabilă cu gestionarea activităților companiei atât pe piața românească și cea bulgară. Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul tehnologiei, Julia Kim face parte din echipa Samsung de aproape 20 de ani.

Samsung România a fost înființată în 2010 și a înregistrat rezultate excelente de-a lungul anilor. Se situează în prezent pe primul loc pe piața de telefoane mobile și pe cea de televizoare. Samsung România este totodată unul dintre liderii din categoria electrocasnicelor.

Sunt foarte onorată să mă alătur echipei Samsung România. S-a dovedit de nenumărate ori a fi o filială excelentă, inclusiv în ultimii doi ani, marcați de pandemia COVID-19. Sunt convinsă că, datorită performanței ridicate și a expertizei de business, vom contribui la dezvoltarea companiei și vom  întări poziția de lider pe piața de tehnologie. Cred că viziunea noastră pentru viitor va defini stilul nostru de viață de astăzi”. A declarat Julia Kim, conform The Practice România.

După ce a obținut diploma de licență în limba și literatura spaniolă în cadrul Universității Coreene, Julia Kim și-a început cariera în cadrul departamentului de management de la Samsung. Pentru câțiva ani, a câștigat experiență în mediul de start-up, alăturându-se apoi din nou Samsung. Apoi a lucrat în mai multe departamente care țin de marketing strategic, precum: Product Planning / IMC; Online Marketing; EU Sales și Marketing.

Alți pași notabili din cariera ei sunt: în 2009 a fost repartizată la EVO (European Visual Operation) pentru EHQ din Londra; apoi s-a mutat la Samsung Electronics Baltics ca CE Business Manager. În 2015, a revenit în echipa de marketing global în departamentul de TV din Coreea. Apoi din 2020 a devenit președinte al Samsung Ungaria.