KakaoTalk pentru Wear OS sosește în sfârșit pe Galaxy Watch 4

322
KakaoTalk pentru Wear OS soseste in sfarsit pe Galaxy Watch 4
Sursa Foto: SamMobile.com

Timp de mai mulți ani Samsung a folosit propriul sistem de operare Tizen pentru ceasurile inteligente Galaxy Watch. Samsung a adoptat sistemul de opreare Wear OS pentru seria Galaxy Watch 4 lansată de două luni. Acum pe seria Galaxy Watch 4 a sosit și KakaoTalk.

Adoptarea Wear OS pe ceasurile Galaxy Watch a fost unul din moduri prin care Samsung a putut remedia decalajul aplicaților de pe Tizen. Dezvoltatorii sunt acum mult mai dispuși să creeze aplicații compatibile cu ceasurile Samsung. KakaoTalk este cea mai populară aplicație de mesagerie din Coreea, iar Samsung tocmai a adus-o pe seria Galaxy Watch 4.

KakaoTalk disponibilă pe seria Galaxy Watch 4

Nu există aplicație de mesagerie care să fie așa de populară în țara de origine a Samsung, Coreea, precum KakaoTalk. Peste 50 de milioane de utilizatori activi se bazează pe această aplicație de mesagerie sud-coreeană, conform SamMobile. Deoarece Samsung este din Coreea, ați crede că Kakao va face și o versiune compatibilă cu Tizen a aplicației sale. Nu este cazul.

Posesorii ceasurilor anterioare Galaxy Watch nu aveau o aplicație KakaoTalk dedicată. Compania nu a făcut o versiune Tizen. Prin urmare, proprietarii de Galaxy Watch din Coreea fie trebuiau să schimbe aplicațiile de mesagerie, fie să nu se bucure de libertatea de a putea trimite mesaje rapide de la încheietura mâinii.

KakaoTalk este denumit în mod obișnuit KaTalk în Coreea. Aplicația a fost lansată în martie 2010 și este gratuită. Este folosită de peste 93% din populația din Coreea și disponibilă în 15 limbi pe iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone și desktop.

Aplicația KakaoTalk pentru Wear OS a fost lansată în sfârșit. Deoarece seria Galaxy Watch 4 rulează Wear OS, cea mai populară aplicație de mesagerie din Coreea de Sud funcționează acum pe aceste smartwatch-uri. Utilizatorii care au aplicația KakaoTalk pe telefonul lor Galaxy pot obține versiunea Wear OS pe noul lor smartwatch. Aplicația le permite utilizatorilor să trimită mesaje, stickere, să verifice istoriile recente de chat și să facă mult mai multe de la încheietura mâinii.

Unul dintre motivele pentru care Samsung a trecut de la Tizen la Wear OS a fost acela de a oferi utilizatorilor mai multe aplicații. Vor fi bucuroși să vadă că viziunea companiei a devenit realitate acum.