Kaspersky dezvoltă soluții de securitate pentru sistemul Tizen

1272

Cu sediul în Rusia Kaspersky Lab a anunțat că a dezvoltat soluții de securitate pentru dispozitivele mobile și internetul lucrurilor (IOT), care rulează sistemul de operare Tizen.

IOT (- Internet of Things – este un concept ce definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul internetului).

IOT a apărut ca una dintre zonele cu cea mai rapidă creștere ale pieței de IT și e bazat pe proiecții din diverse instituții de cercetare și companii IT din întreaga lume.

Infrastructura la internetul obiectelor (IOT), va integra aproximativ 200 de miliarde de dispozitive la nivel mondial care cuprinde smartphone-uri, calculatoare, aparate de uz casnic, automobile și mai multe produse electronice.

În țara de origine a Kaspersky, Rusia, IOT a început să apară abia în ultimi ani, dar necesitatea de a dezvolta noi produse de securitate este relevantă în acest domeniu.

Experimente și studii recente au relevat modul în care hackerii și atacatorii au încercat să reconfigureze dispozitivele IOT.

Produsul de securitate oferit de Kaspesky este menit așadar să protejeze vulnerabilitatea IOT împotriva atacurilor cibernetice. Kaspersky, care studiază de mult timp securitatea internetului, prin Asigurarea Smart City a realizat mai multe studii care testează vulnerabilitatea dispozitivelor inteligente utilizate în cadrul infrastructurii urbane, cum ar fi camere CCTV și senzori de trafic.

În calitate de membră a Asociației Tizen, compania Samsung sprijinită de Rusia prin Kaspersky Lab a lucrat și lucrează la crearea unei platforme pentru dispozitivele care rulează IOT pe sistemul de operare Tizen.